FOTO&VIDEO. Turist salvat din Piatra Craiului, după ce a căzut în gol de la 30 de metri. A fost nevoie și de intervenția unui elicopter SMURD. Salvator: „Nevoile fiziologice l-au împins într-o zonă periculoasă”

Salvatorii montani de la Zărnești au avut parte ieri de o acțiune deosebit de dificilă pentru a recupera un turist care a căzut în gol de la aproximativ 30 de metri. Operațiunea, care a necesitat inclusiv intervenția unui elicopter SMURD, a fost încheiată cu succes. 

 

 

Turistul – un militar aflat în timpul liber, era bine echipat și avea experiență montană, însă într-un moment de neatenție a căzut în gol de la aproximativ 30 de metri pe traseul marcat cu triunghi roșu, ce pornește din Plaiul Foii către Refugiul Speranțelor în zona de sub refugiu. 

Conform salvamontiștilor din Zărnești, „nevoile fiziologice l-au dus pe turist către o zonă periculoasă”. 

 

 

Salvamontiștii s-au deplasat la locul accidentului, au evaluat starea generală a accidentatului și i-au acordat primul ajutor medical. Inițial, victima a fost inconștientă, salvatorii montani constatând că a suferit un traumatism cranian, însă și-a revenit pe parcurs. În sprijinul intervenției a fost chemat un n elicopter SMURD-IGAV pentru un transfer rapid al accidentatului, către o unitate medicală. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.