Cum vede un primar PSD împărțirea banilor din fondul de rezerva. Codlea a cerut aproape 5 milioane lei, a primit 0 lei

Primarul municipiului Codlea a criticat dur modul în care Guvernul a alocat banii din fondul de rezervă, arătând că Executivul nu a ţinut cont de niciun criteriu obiectiv. Criticile vin după ce munciipiul Codlea a solicitat Guvernului suma de 4,8 milioane lei,în mare parte pentru acoperirea unor cheltuieli de la Spitalul municipal, dar nu a primit niciun leu. 

 „Acest fond de rezervă ar fi trebuit să se folosească pentru spitale și pentru acoperirea sumelor rezultate din ordonanța de urgență care privește actualizarea contractelor pentru realizarea unor investiții. Dacă se dădeau banii în funcție de ce investiții are fiecare localitate, totul era în regulă, dar văd că nu s-a ținut cont de niciun fel de criteriu de repartizare. (…) Noi avem o populație de 25.900 de locuitori. Unitatea noastră medicală deservește aproximativ 50.000 de persoane. Acum, când suntem în plin val patru și nu primim bani pentru spital. Era obligatoriu ca orice localitate care are un spital să primească bani. Fondul de rezervă să se folosească pentru astfel de cheltuieli. În această pandemie, cresc costurile pentru spitale”, a spus Mihai Cîmpeanu.

Primăria Codlea a solicitat 4,8 milioane lei  pentru investiții și cheltuieli de funcționare. Solicitarea a fost făcută prin intermediul Instituției Prefectului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.