Spitalul Municipal Codlea a achiziționat un aparat de testare Real Tme PCR pentru depistarea COVID-19. Echipamentul ajunge abia luna viitoare

În maxim 30 de zile, Spitalul municipal Codlea va avea propriul aparat de testare Real Time PCR. Unitatea medicală a anunțat că pe 7 aprilie a fost făcută achiziția propriu-zisă a echipamentului, care are termen de livrare 30 de zile.  Aparatul va putea fi manipulat de personalul medical de laborator din cadrul spitalului. 

„Efectele benefice ale folosirii acestui sistem la nivelul unitatii medicale sunt îndreptate spre pacient. Diagnosticul este unul rapid între 45-120 minute. Aparatul Real Time PCR este un echipament pentru cercetare și diagnostic molecular, care poate fi utilizat pentru testarea tuturor tipurilor ADN/ARN virale (inclusiv coronavirus) și bacteriene în vederea unui diagnostic molecular clar, în special în hepatite cronice B,C,D,B+C sau infecții cu virusul HIV.  Pe lângă măsurile pe care le-am luat în vederea prevenirii răspândirii virusului, personalul Spitalului Municipal Codlea împreuna cu întreaga administraţie publică locală, Consiliul Local, Primărie, Poliţia Naţională şi Locală se implică în continuare în lupta împotriva coronavirusului. Consider că prin achiziția acestui echipament impactul asupra populației va fi unul pozitiv prin faptul că vom putea monitoriza starea de sănătate oferind o gamă mai largă de servicii medicale la Spitalul Municipal Codlea”, se arată într-un comunicat de presă al conducerii Spitalului municipal Codlea. 

Spitalul municipal Codlea avea în weekend-ul treceut două cadre medicale testate pozitiv cu CoVID-19 şi alte zece în autoizolare. Tot la Codlea, 7 şi 8 angajaţi ai substaţiei de Amulanţă au fost şi ei testaţi pozitiv existând suspicunea cţ ei sunt cei care au dus coronavirusul şi în spital, la angajaţii din zona de triere.

În judeţul Braşov sunt funcţionale trei aparate de testare Real Time PCR, unul la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, achiziţionat încă din 2017, unul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, achiziţionat săptămâna trecută amplasat la pavilionul Tractorul şi unul pus gratuit la dispoziţie de Universitatea Transilvania. Acesta din urmă va ajunge la Spitalul Clinic de Copii Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.