Fostul viceprimar Costel Mihai, critici dure la adresa actualei administrații: E în „clasica” situație în care „deschiderea anului școlar ne-a luat pe nepregătite…”

În weekend-ul de dinaintea deschiderii oficiale a anului școlar, fostul viceprimar al Brașovului, Costel Mihai, a transmis public un mesaj critic la adresa actualei administrații, după ce elevii de la mai mai multe unități de învățământ au fost anunțați că vor învăța la alte școli. 

Mesajul fostului viceprimar, care în mandatul său a avut în coordonare domeniul educațional, în municipiul Brașov, vine și în contextul în care sunt unități de învățământ care încep anul școlar fără toate avizele necesare. 

Septembrie este luna școlii și de fiecare dată ne bucurăm alături de elevii noștri de deschiderea unui nou an educațional. Din păcate însă, cu actuala administrație a municipiului Brașov am ajuns să intrăm și noi în „clasica” situație în care „deschiderea anului școlar ne-a luat pe nepregătite”…  
Da, probabil că noul an școlar trebuia să se anunțe de acum doi ani pentru ca actuala administrație să fie cu toate lucrurile pregătite la nivelul unităților de învățământ din Brașov, a scris Costel Mihai pe Facebook.
Fostul viceprimar a făcut referire și la situația în care se află Colegiul „Grigore Antipa”, ai cărui elevi vor învăța în clădirea Colegiului de Informatică „Grigore Moisil”, în două schimburi, dar și la situația Colegiului „Maria Baiulescu”, unde lucrările de modernizare s-ar putea întinde peste termenul preconizat:
 
Luni, elevii se întorc la școală și constat cu dezamăgire că nu toți vor avea parte de cele mai bune condiții. Doar dacă ne gândim la cum a gestionat actuala administrație situația Colegiului de Științe „Antipa”, trimițându-i pe elevi să învețe în două schimburi și așteptându-se totuși ca ei să obțină aceleași performanțe… Sau Colegiul „Baiulescu”, unde municipalitatea nu a reușit să se țină de un grafic de lucrări asumat, obligându-i pe copii să învețe în continuare în alte clădiri…
În calitate de viceprimar, am coordonat activitățile care țin de infrastructura de educație. Știu că nu este ușor. Însă personal, am avut grijă ca școlile să înceapă pregătirea pentru următorul an școlar chiar din prima zi a vacanței – fie că vorbim de investiții noi, reparații urgente, reparații curente, simple igienizări sau amenajpri de curți de școală. Iar verile mi le-am petrecut monitorizând pe teren aceste lucrări.
Tot în calitate de viceprimar, am avut situații în care a fost nevoie să relocăm total o școală. Au fost și situații în care am izolat total o parte dintr-o școală, în timp ce lucram la alt etaj. Am făcut-o, fără a afecta procesul de învățământ.
Nu în ultimul rând, Costel Mihai a subliniat în mesajul său că actuala administrație ar suferi de o lipsă crasă de viziune dar și că este mai interesată de luptele politice:  
 
Stiu că sunt şi lucruri neprevăzute care apar uneori în administrație. Din păcate, aici nu este vorba despre asta, ci doar de o lipsă crasă de viziune și implicare reală, o lipsă de comunicare cu directorii de școli și cu părinții.
Dar da, probabil pentru administrația actuală, disputa politică este mult mai importantă decât educația și viitorul copiilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.