Incendiatorul de la Parlament, reținut pentru 24 de ore. El a fost căutat în tot Bucureștiul

Sursă foto: Digi 24

Un vasluian de 58 de ani a provocat un incendiu, marți, 17 septembrie, în Palatul Parlamentului, într-un magazin aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate în urma incidentului, iar bărbatul a reușit să fugă. După mai multe ore de căutări, spre miezul nopții, polițiștii l-au găsit, la Hotel Vitan București, după ce au organizat filtre în toată Capitala și au analizat imaginile de la sistemele de supraveghere din Parlament, relatează Hotnews. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei, de miercuri să fie prezentat în fața magistraților, cu propunere legală, a anunțat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au precizat că pentru fapta lui, vasluianul riscă închisoarea de la 2 la 7 ani.

Bărbatul a incendiat un magazin de suveniruri aflat în proximitatea Sălii de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, de la nivelul S2 al clădirii Parlamentului. Jandarmeria Română spune că bărbatul a dat foc unor bunuri pe care le avea, după care a plecat de la faţa locului. În zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP.Jandarmeria precizează că „bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.