Caravana „PNDR vine în satul tău” a ajuns în… centrul Braşovului

Braşovenii au avutocazia, în Piaţa Sfatului, să asiste la un scurt spectacol folcloric, dar şi să afle mai multe informaţii despre fondurile europene din domeniul agriculturii. Evenimentul face parte din campania de informare „PNDR vine în satul tău” derulată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare  Rurală şi Pescuit (APDRP), prin care se doreşte creşterea indicelui de absorbţie a fondurilor nrambursabile acordate prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).


În cadrul acestei campanii, specialişti ai 
APDRP, dar şi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au în program deplasarea în 3.200 de localităţi din ţară, pentru a le explica localnicilor  „cum e cu fondurile europene” şi pentru a le distribui pliante.  Pentru ca sătenii să nu se plictisească, prezentarea procedurilor specifice referitoare la accesarea şi implementarea proiectelor europene, este presărată cu momente folclorice. În judeţul Braşov, ne-a declarat coordonatorul programului pentru Regiunea 7 Centru, Simona Bordiş, după escala de joi din Piaţa Sfatului, în perioada 16 aprilie – 5 iunie, caravana va ajunge în 70 de localităţi, atât oraşe, cât şi sate. 

PNDR


Ce este PNDR? 

Un program prin care se finanţază investiţii ce contribuie la dezvoltarea satelor. Programul a fost deschis în 2008, iar prin intermediul acestuia s-au finanţat proiecte de infrastructură, dar şi ferme, unităţi de producţie sau construirea unor pensuni. La nivelul judeţului Braşov, în perioada 2008-2013,  prin PNDR au fost contractate peste 700 de proiecte, în valoare totală de aproape 200 de milioane de euro. Printre altele, cu ajutorul banilor europeni, în tot judeţul,  s-au construit aproximativ 100 de pensiuni, valoarea totală a acestor proiecte fiind de 30 de milioane de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.