Concert la Biserica Neagră: „Paştele cu Maeştri”

Vineri, 12.04.2013, începând cu ora 17.00 va avea loc la Biserica Neagră din Braşov concertul Paştele cu Maeştri, susţinut de copiii pregătiţi timp de o săptămână în cadrul taberei Music Camp International. Pentru prima oară fragmente din oratoriul “Mesia” de Georg Friedrich Handel vor fi interpretate de un cor de copii, acompaniat de instrumentişti din orchestra Operei Braşov.

 

 

Concertul va fi susţinut de un cor de 140 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, participanţi la tabăra de muzică organizată de Music Camp International. Copiii participanţi la acest proiect sunt din Braşov şi alte 5 oraşe ale ţării: Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca, Sibiu şi Iaşi. Tabăra Music Camp s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii 7 – 12 aprilie, fiind o ocazie pentru copii de a cunoaşte şi experimenta muzica. Toţi copiii au participat la cursuri de cor şi la cursuri de instrumente: chitară, vioara, violoncel sau fluier. Pe parcursul săptămânii , copiii au fost pregătiţi de către dna dirijor Constance Fortunato şi de
profesori voluntari certificaţi Music Camp din Braşov, Iaşi, Dej, Arad şi Timişoara. De asemenea, eforturile profesorilor români au fost sprijine şi de prezenţa a 3 profesori voluntari din Statele Unite.


Concertul susţinut la Biserica Neagră reprezintă punctul de final al taberei. Corul va interpreta fragmente din oratoriul “Mesia” de Georg Friedrich Handel, precum şi alte piese dintr-un repertoriu cu tematica pascală. De asemenea copiii vor face şi o demonstraţie de muzica instrumentală. Oratoriul “Mesia” este considerat de către dirijori ca fiind o opera dificilă şi greu de interpretat pentru un cor de copii, însă dna dirijor Constance Fortunato, cea care este şi iniţiatoarea taberelor muzicale spune despre acest lucru: “cred cu tărie că toţi copiii sunt înzestraţi interior din punct de vedere muzical, iar în taberele organizate de noi utilizăm modalităţi de predare diferite astfel încât fiecare copil să îşi poată descoperi talentul. Toţi copiii au posibilitatea de a face lucruri măreţe, iar datoria noastră este să îi sprijinim şi să îi ajutăm în acest sens”.

Preţul biletului de intrare la concert este 8 lei, iar accesul în Biserica Neagră este permis până la ora 17.00, concertul durează aproximativ o ora.

Organizaţia Music Camp International activează în România şi Ucraina şi îşi propune să schimbe vieţi prin muzica şi prin apropierea muzicii de suflet. În fiecare an sunt organizate tabere de muzică atât pentru copii din învăţământul de masa, cât şi pentru copii cu dizabilităţi şi copii din sistemul social.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.