Poliţiştii Secţiei nr. 1 ar putea ajunge cu totul în stradă!

Două secţii de poliţie din Braşov, respectiv Secţia nr. 1 (de pe strada Iuliu Maniu) şi Secţia nr. 5, din cartierul Astra sunt pe lista „chiriaşilor problemă” ai unităţilor de învăţământ din Braşov cu care împart sediile, acumulând datorii la plata utilităţilor în valoare totală de 16.452 de lei. Cel puţin, aceasta este suma prezentată de primăria Braşov, pentru că reprezentanţii Poliţiei spun că restanţele sunt mult mai mici, respectiv 15.570 de lei. Datoriile reprezintă costul gazului, al curentului electric şi al apei care au fost consumate de poliţişti, dar nu a fost încă plătite. În aceste condiţii, chiriaşii rău-platnici, adică poliţiştii, riscă să fie evacuaţi din cele două imobile. 

Ce datorii au acumulat secţiile de poliţie
  •  Secţia de Poliţie nr. 1 (care funcţionează într-un corp al Colegiului Tehnic Transilvania), are, după spusele reprezentanţilor municipalităţii, o datorie totală de 9.969 de lei, pentru facturi din lunile decembrie 2012 (900 de lei), ianuarie 2013 (4.764 de lei) şi februarie 2013 (4.366 de lei). Practic, anul acesta Poliţia nu a plătit gazul, curentul şi apa consumate de poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în acest sediu. În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov (IJP) susţine că datoriile nu sunt mai vechi de luna februarie, iar restanţa se ridică la 9.130 de lei, aferentă facturilor lunilor februarie şi martie;   
    sectie pol
  • Secţia de Poliţie nr. 5 (care funcţionează într-un corp al Grădiniţei nr. 25), are, spun reprezentanţii Primăriei, o datorie de 6.483 de lei, pentru facturi la curent din ianuarie şi februarie. În schimb, reprezentntul IJP spun că restanţa este de 6.483 de lei, pentru restanţe din martie. La imobilul în care se află secţia amintită s-au efectuat separări la gaz şi apă, „la comun” rămânând doar consumul de curent. De altfel, potrivit unor surse din primărie, de când s-a făcut separarea la gaz, poliţiştii face economie, preferând să îşi încălzească spaţiile cu radioatoare electrice, pentru că furnizorul de gaz nu face nici o concesie cu rău-platnicii; Aşa că directorii de şcoli de văd nevoiţi să cheme destul de  electricienii, ca să pună la loc siguranţele care tot sar.  
 
Ce riscă poliţiştii? 
Să ajungă, la propriu, în stradă, pentru că, a afirmat viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa, „în ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobată o hotărâre potrivit căreia avem posibilitatea să nu le mai prelungim contractele de închiriere chiriaşilor care nu sunt «la zi» cu plata utilităţilor”. De cealaltă parte, Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, a spus că „efectuăm plăţile pe măsură ce primim fondurile de la Bucureşti, astfel că nu se poate spune despre noi că suntem de rea-credinţă. După 24 aprilie vom mai efectua plăţi, pentru că atunci se vor mai aloca fonduri”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.