Şmecherii redeschid cu forţa piaţa Traian

Smecherii încearcă să deschidă cu forţa fosta piaţa de vechituri de la Traian. De câteva zile, în zonă au apărut tot felul de afişe cu anunţul „piaţa Traian se redeschide” şi cu săgeţi care duc spre plarforma unde erau spaţiile comerciale. Gardul care delimita fosta piaţă, şi care a fost pus imediat după închidere, a dispărut.  Mai mult, „cefele late” mişună şi ele prin zonă, din ce în ce mai des şi ameninţă cu bătaia pe oricine ar încerca să pună întrebări necuvenite sau să fotografieze.

Autorităţile braşovene anunţă însă că ţigănia de la Traian nu se redeschide. „Pentru piaţa Traian nu există nicio autorizaţie de funcţionare şi nici nu va exista de acum încolo. Tot ce se întâmplă acolo, şi o eventuală redeschidere, aşa cum tot este anunţată de unii comercianţi prin mesaje scrise puse în zonă, nu se va întâmpla! Situaţia juridică a terenului este încă nereglementată, iar cei care au demolat gardul vor  fi identificaţi şi vom depune plângere penală împotriva lor, pentru distrugere a bunurilor publice”, a declarat primarul George Scripcaru.
traian_s

Instituţiile de control vor începe o nouă acţiune în forţă la piaţa Traian, pentru a verifica documentele comercianţilor care deja s-au instalat acolo. Primarul a declarat că se vor aplica amenzile maxime.


Clădirile din fosta piaţă Traian au fost demolate printr-o acţiune de amploare, în august 2008. Ţiganii care vindeau haine vechi acolo au fost mutaţi definitiv abia în 2011, într-o nouă piaţă, la ieşirea din oraş spre Râşnov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.