Ghidaje tematice săptămânale la Biserica Neagră

Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov deschide o nouă serie de ghidaje speciale la Biserica Neagră. În perioada 12 iunie – 26 septembrie, braşovenii care doresc să descopere într-un mod mai special Biserica Neagră, pot lua parte alături de ceilalţi turişti la ghidajele tematice săptămânale.

În fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, angajaţii Parohiei vor prezenta ghidaje de o oră pentru grupuri de 20 de persoane, în limba română şi germană.

Sperăm ca aceste ghidaje să reprezinte ocazii în care Biserica Neagră se va dezvălui braşovenilor şi turiştilor mai mult decât un edificiu impozant din punct de vedere arhitectural, prin prezentarea elementelor sale care au marcat existenţa comunităţii Braşovului de-a lungul secolelor”, a declarat Liliana Şelaru, director de program în cadrul Parohiei.

 

Cei interesaţi pot alege să participe la unul dintre cele patru ghidaje, după următorul calendar:

  • „Voi cânta Domnului cât voi trăi!”. Prezentarea orgii Buchholz – cu Steffen Schlandt, în 12 iunie, 3 iulie, 14 august, 11 septembrie;
  • Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social – cu Richard Sterner, în 19 iunie, 24 iulie, 21 august, 25 septembrie;
  • „Lumea înălţimilor”. Prezentare turn, clopote şi acoperiş – cu Liliana Şelaru, în 26 iunie, 17 iulie, 7 august, 4 septembrie;
  • „Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă”. Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic – cu preotul Peter Demuth în 10 iulie, 31 iulie, 28 august, 18 septembrie.

 
Biletul pentru ghidajele speciale este 8 lei, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă până la ora 15:00 în ziua ghidajului la sediul Parohiei, Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511024 / 0722325614 sau prin e-mail:guide@biserica-neagra.ro.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.