Jazz cu Desperate Groovers, la Festivalul Rozelor de la Râşnov

jazz

Trupa franceză de jazz Desperate Grppvers concertează în acest week-end la Râşnov. Cele două recitaluri se vor desfăşura în centrul oraşului, în Piaţa Unirii şi la Cetate, după următorul program:

  • sâmbătă, 22 iunie, între orele 18.00 – 19.30, în centrul orașul Râşnov (Piata Unirii)
  • duminică, 23 iunie, între orele 11.00 – 12.00, în Cetatea Râşnov

 
Evenimentl se desfăşoară în cadrul Festivalului Rozelor de la Râşnov.
 
Desterate Groovers este o trupă din Cluchy – Paris, înfiinţată în urmă cu 4 ani, în cadrul Asociaţiei Tempo. 
 Muzicienii provin din medii diferite,  Vincent Barbier – pian și saxofon,  directorul artistic al formației, este profesor de muzică. Vincent este solist vocal și a acompaniat, ca pianist, numeroși cântăreți. Puneți-i la dispoziție un pian într-o serată între prieteni și vă va cânta pedinfară tot repertoriul de cântece franțuzești din anii ’60-’80…toată noaptea. Vincent este și un pasionat compozitor de muzică de film.
 
José Ribeiro – baterie, venit de curând din Portugalia natală, a cântat mult timp în orchestre de divertisment și muzică tradițională, dar adevărata sa pasiune muzicală este jazz-ul. Din 2009, abia sosit, prima sa decizie a fost să se înscrie la prestigioasa școală de baterie (tobe) din Agostini….iată că nu există vârstă atunci când vrei să te perfecționezi.
 
Indré Liepuoniute – cântăreață, de origine lituaniană, cântă de mic copil piese de jazz. Timbrul său vocal și claritatea vocii sale ne duce cu gândul la marea Julie London. Cu ocazia unui schimb de experiență pe un proiect Erasmus, ea a descoperit Parisul…pe care nu areușit să îl mai părăsească, de atunci…are două mari iubiri – țara sa și Parisul.
 
Xavier Albira – chitară bass electrică,  «the groove machine», este, împreună cu José Ribeiro, cel care dă ritmul muzicii grupului. Nu ezită din când în când să-și ia chitara ca să cânte o bossa nova.
 
Luc Mercier – saxofon, autodidact pasionat de muzică, la 10 ani asculta singurul disc al tatălui său cu Sydney Bechet, la 18 ani cânta la chitară într-un grup Cajun, apoi s-a înscris mai târziu la conservator pentru a învăța saxofonul și jazz-ul într-o manieră mai academică. De atunci, jazz-ul ocupă o mare parte din viața sa. Devizele sale sunt  “Intră în acțiune” și “Da, putem”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.