MINERALIA – Expozitie de minerale si pietre pretioase la Casa Sfatului

mixed_semi_precious__2_

Timp de 3 zile, la Muzeul Judeţean de Istorie din Piaţa Sfatului, expoziţia dedicată imperiului mineralelor şi castei pietrelor preţioase propune publicului larg o incursiune în minunata lume a pietrelor, de la cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală, la pietre de podoabă şlefuite şi montate în bijuterii.

 Deschiderea expoziţiei are loc vineri, 14 iunie, ora 14.00. Pietrele vor putea fi vazute zilnic, până duminică, în intervalul orar 10.00 -18.00.
 Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, sculpturi de aragonit, sunt câteva dintre „obiectele de interior” la expoziţia din Casa Sfatului.

Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau brăţări până la coliere elaborate inglobând multă fantezie – sunt confecţionate numai din pietre semiprefioase: acvamarin, agat, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalinurtopuz sau din chihlimbar, coral si perle. 

Bijuterii de excepţie din labradorit, opal de foc, sugilit, smarald, rubin sau safir pot fi admirate în expoziţie.
Vedetele ediţiei vor fi opalul negru australian (opal de culoare albastru-indigo  descoperit in minele din centrul Australiei), jadul imperial (varietatea cea mai valoroasă de jadeit verde inchis), serafinitul (mineralul din Rusia a cărui denumire provine de la structura ce seamănă cu aripile de înger), onixul (agatul negru cu dungi albe), calcedonia strălucitoare de Uruguay.

 
Cartea „Gemologie practică – identificarea pietrelor prefioase”, singurul ghid al pietrelor utilizate în bijuterii scrisă de un autor român, editată la începutul acestui an, va fi prezentată în cadrul expoziţiei. Ghidul va fi insoţit de un set de cărţi poştale cu minerale de colecţie din România.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.