Un nou hipermarket Kaufland, pe strada Avram Iancu

După ce au fost dezafectate, fostele hale ale Filaturii Carpatex de pe strada Avram Iancu nr. 62 vor fi demolate, iar în locul lor se va construi un magazin Kaufland. 

Planul Urbanistic Zonal referitor la această investiţie a fost aprobat de Comisia Tehnică de Amenajare Teritoriu şi Urbanism din Primăria Braşov şi, cum viitorul magazin se află în zona de rezervaţie de arhitectură cuprinsă în „Zona istorică Braşovul Vechi”,  următorul pas pe care investitorul trebuie să îl facă este să obţină şi avizul Direcţiei Judeţene de Cultură. 

Complexul va fi construit pe terenul cuprins între străzile Enupărului, Avram Iancu şi Nicopole, suprafaţa solicitată fiind de 19.316 metri pătraţi. În prezent, în această zonă există aproximativ 25 de clădiri ce au aparţinut fostei filaturi a Carpatex, dintre care două sunt folosite, restul fiind dezafectate şi aflate într-un stadiu avansat de degradare, astfel că se doreşte demolarea lor. Acestea ocupă o suprafaţă de 16.242 de metri pătraţi. 

Din punct de vedere funcţional, va exista o platformă de parcare clienţi, acces şi grupuri sanitare pentru clienţi, alee tip mall cu spaţii comerciale, zona de vânzare a complexului, depozit, spaţii pentru personal şi zonă pentru aprovizionare.

 

Potrivit proiectului, imvestiţia presupune următoarele amenajări: 

  •  O clădire cu o suprafaţă de 5.168 de metri pătraţi, cu spaţii comerciale şi aprovizionare.  Se prevede realizarea unei clădiri cu parter, cu structura de rezistenţă din beton armat şi închideri exterioare cu panouri metalice tip sandwich din beton şi termoizolaţie. Legat de această clădire, specialiştii municipalităţii au socilicitat ca faţada acesteia să fie executată astfel încât să se integreze în specificul arhitectural al zonei;
  •  Un sens giratoriu, pe Strada Avram Iancu; 
  • Acces pentru clienţi şi pentru aprovizionare. Intrarea se va face din strada Avram Iancu, iar artera va avea două benzi de circulaţie trotuar. Drumurile şi platformele ce se vor construi în incinta complexului vor fi asfaltate, iar suprafaţa lor va fi de 9.691 de metri pătraţi. 
  •  Împrejmuiri, ce vor fi realizate din materiale transparente, cu o înălţime de 1,80 metri şi cu un soclu de 60 de centimetri. 
  •  Zone verzi, ce vor ocupa 20% din suprafaţa terenului. Vor fi plantaţi arbuşti ornamentali şi gazon 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.