Brasovul va avea centru de informare despre ariile protejate

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului va fi lansat la Brașov primul punct de informare despre arii naturale protejate. Acest punct de informare va funcționa în interiorul Muzeului Județean de Istorie Brașov din Piața Sfatului, în cadrul Centrului de Informare Braşov.

 

Acestă activitate face parte din proiectul „Junior Rangeri implicați de la Dunăre-n Carpați” care are ca scop ridicarea nivelului de acceptare a Parcului Naţional Piatra Craiului și Parcului Natural Balta Mică a Brăilei în rândul comunităților locale limitrofe, prin promovarea unor activități de tip Junior Ranger, informarea și conştientizarea locuitorilor din Braşov.
În cadrul acestui proiect s-a înființat Clubul Junior Ranger din cadrul Colegiul de Științe ale Naturii ‘’Emil Racoviță’’care va desfășura activități în ariile naturale protejate din județul Brașov și care va fi implicat într-un schimb de experiență cu un club Junior Ranger din Brăila.
 
Proiectul și-a mai propus sensibilizarea locuitorilor din Brașov asupra valorilor naturale şi turistice ale ariilor protejate din județ prin organizarea unei campanii stradale organizată de Clubul Junior Ranger Brașov, care va promova Punctul de Informare pentru Ariile Naturale Protejate din Brașov.  Acest spațiu va fi dotat cu  materiale gratuite despre ariile naturale protejate din Județul Brașov puse la dispoziția Clubului Junior Ranger de către custozii și administratorii care gestionează aceste zone naturale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.