Ghidaj prin smartphone. „Sm@rt-Expo” la Muzeul Casa Mureşenilor

istorie-pe-smartphone
De câteva zile, informaţiile despre obiectele expuse la Muzeul Casa Mureşenilor, pot fi citite cu ajutorul smartphone-urilor.  În dreptul mai multor piese au fost aşezate „etichete inteligente”, cu un cod special, QR Code (Quick Respond), pe care telefoanele inteligente în poate citi şi astfel vizitatorii pot afla detalii despre exponatele respective.

Practic, o dată ce codul va fi citit de telefonul inteligent, se va face imediat conexiunea la un site unde se vor găsi informaţii suplimentare despre obiectele de patrimoniu. Accesul la internet prin wireless este gratuit. Sunt oferite trei tipuri de informaţii suplimentare: texte scrise, fotografii, alte imagini aflate în expoziţie sau  filme.
Deocamdată, Muzeul Casa Mureşenulor este singurul din municipiul Braşov unde a fost implementat priectul programul „Sm@rt-Expo”. Finanţarea acestui program vine din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, muzeului braşovean fiindu-i alocată suma de 34.000 de lei. În ţară mai sunt patru instituţii muzeale (două din judeţul nostru), ce au fost incluse în acest proiect: Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, Muzeul Ţării Făgăraşului „Valer Literat”, Muzeul de Istorie Sighişoara şi Muzeul Municipal Mediaş.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.