SIF Transilvania cere între 4,9 şi 5,2 milioane de euro pentru Cetăţuia Braşovului

1323799899_cetatuia_brasovului
Cetăţuia de pe Dealul Straja este evaluată la 4,9 – 5,2 milioane de euro. Contra acestei sume, SIF Transilvania, acţionar majoritar la Aro Palace SA, este dispusă predea obiectivul municipalităţii, care are drept de preemţiune în situaţia vânzării acestui monument istoric. 
 
Suma a fost anunţată astăzi, în timpul şedinţei de plen a Consiliui Local, de către  primarul Braşovului, George Scripcaru, care s-a declarat nemulţumit de valoarea cerută de SIF Transilvania. „Vom cere o nouă evaluare şi, dacă va fi nevoie, vom comanda o contraexpertiză”, a anunţat primarul. El a precizat că în schibul cetăţii, municipalitatea braşoveană va oferi terenuri şi imobile.
Cetăţuia a intrat în circuitul turistic în 1982, iar până în 1990 a fost administrată de ONT Carpaţi, societate de stat care a administrat unităţile turistice din Braşov şi Poiana Braşov. După 1990, ONT Carpaţi s-a divizat în SC Poiana SA (care a preluat obiectivele din staţiune) şi SC Postăvarul SA (a căreri denumire s-a schimbat în SC Aro Palace SA) care a luat în administrare unităţile de cazare şi de alimentaţie publică din municipiul Braşov.
Monumentul de pe Dealul Straja necesită ample lucrări de reabilitare. Conducerea societăţii comerciale a încercat, anul trecut, să obţină un milion de lei de la Consiliul Judeţean Braşov, sumă necesară demarării reparaţiilor la zidurile de  apărare, însă nu a mai fost semnat contractul de asociere între administraţia judeţeană şi Aro Palace.
Acum, a promis primarul Braşovului, după preluarea acestui obiectiv, „vom încerca să o reabilităm cu ajutorul fondurilor europene, aşa cum s-a procedat la Râşnov sau Rupea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.