Ambulatoriul Maternităţii Braşov va fi reabilitat şi modernizat

spiral maternitate
1,66 milioane lei vor fi alocate din bugetul Programului Operaţional Regional, la nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “dr. I.A.Sbarcea” din Municipiul Braşov. Contractul de finanţare a fost semnat de către cele trei părţi implicate în derularea proiectului, respectiv beneficiarul proiectului reprezentat de către Consiliul Judeţean Braşov, Autoritatea de Management, reprezentantă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precum şi de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar al programului la nivelul Regiunii Centru.

Proiectul de „Modernizare, reabilitare şi echipare a infrastructurii serviciilor de sănătate din cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Dr. I.A. Sbarcea” din Braşov are o valoare totală de 2,16 milioane lei, din care 1,66 milioane lei reprezintă suma solicitată ca fonduri nerambursabile de către beneficiar, iar diferenţa dintre cele doua sume reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Braşov la cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin fondurile solicitate se vor reabilita 3 cabinete medicale duble, de oncologie, infertilitate şi contracepţie, precum şi 2 cabinete medicale simple de monitorizare materno-fetală şi punct de recoltare. De asemenea, pe parcursul celor 11 luni de implementare a proiectului, se va mai înfiinţa un cabinet medical de neonatologie şi se vor reabilita anexele aferente cabinetelor medicale, respectiv grupurile sanitare pentru fiecare cabinet, căi de acces în suprafaţa de 110,7 mp. La finalizarea acestui proiect, pacientele vor putea afla informaţii utile mult mai rapid, prin înfiinţarea unui info-point destinat acordarii de informaţii şi consultanţa despre serviciile medicale oferite de acesta. Tot din bugetul total al proiectului se va echipa ambulatoriul cu aparatura medicală, instrumentar chirurgical, mobilier specific pentru utilarea spaţiilor şi încăperilor, răcitoare şi aparate frigorifice de uz medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.