25 de ore de alergare în cel mai lung ultramaraton din România

AdiBer

Pe 3 și 4 august 2013, alergătorul Ber Adrian va parcurge 123 km, alergând continuu, pe 2 munți – Făgăraș și Piatra Craiului.  Acţiunea sa, numită “Ber2M”,  va fi cel mai lung ultra-maraton montan din România.  Ambițios este și timpul pe care și-l propune Adrian Ber pentru cursă: doar 25 de ore.

Din dorința de a susține un proiect ecologic și din pasiunea lui Adi Ber pentru alergări montane de anduranță, a luat naștere ideea proiectului “Ber2M”. Scopul principal al proiectului este de a strânge fonduri pentru a crește un hectar de pădure (8.000 de euro) și de a creștere gradul de conștientizare al românilor cu privire la importanța ecosistemului de pădure.

Punctul de plecare va fi Mănăstirea Turnu Roșu, iar punctul de sosire Fântâna lui Botorog. Diferența pozitivă de nivel a traseului este de +7.500 de metri, iar altitudinea maximă la care va ajunge 2.500 de metri.

Adrian Ber  a început să susțină cauza Pădurea Copiilor în 2012, la Unicredit Leasing Transmaraton, unde a câștigat primul loc la ultra-maraton (70km). „Pentru că mi-a plăcut cauza atât de mult, dar și oamenii (de la ViitorPlus) care o susțin, mi-am zis că ar fi păcat ca acea colaborare să fie doar ceva izolat”, povesteşte Adi Ber.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.