Iluminat inteligent și butoane de panică pe străzile Brașovului

brasov_oras_noaptea - Copy

Pe cei 10.841 de stâlpi de pe domeniul public ai municipiului Brașov se vor monta module de control ce vor permite optimizarea fluxului luminos, rezultatul fiind reducerea cu 10 % a consumului de energie electrică. Complementar, pe 42 de stâlpi se vor monta camere de supraveghere și „butoane de panică” ce vor permite eficientizarea acțiunilor de prevenire a criminalității.

Proiectul își propune crearea unui sistem complex de telegestiune a iluminatului public și supraveghere video în municipiul Brașov. Deocamdată se lucrează la elaborarea caietului de sarcini privind execuția lucrărilor de modernizare a sistemului public și realizare a unui sistem de supraveghere video, iar la începutul lunii viitoare, municipalitatea brașoveană va trimite la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice dosarul necesar demarării licitației. Reprezentanții primăriei speră ca procedura de achziție să se finalizeze în această toamnă, astfel încât contractul să fie senmat în cursul lunii noiembrie.
Investiția se ridică la 10,87 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată, în propororție de 98%, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Polul de Creștere Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.