Peste şapte kilometri de piste pentru biciclști, în Poiana Braşov

pista biciclete poiana_foto nikon 002
Autorităţile locale braşovene caută soluţii pentru finanţarea lucrărilor la reţeaua de piste pentru biciclişti din Poiana Braşov. Investiţia se ridică la 1.04 milioane de euro, iar lungimea totală a pistelor este de 7,05 kilometri.
 Obiectivul  de  investiţii  se  încadrează  în  Strategia  de dezvoltare  locală a Municipiului  Braşov.  Traseele  pistelor  pentru  biciclişti  propuse  sunt  amplasate  pe domeniul public, iar de implementarea proiectului se va ocupa municipalitatea braşoveană. Până acum a fost elaborat Studiul de Fezabilitate, iar în momentul de faţă se caută surse de finanţare. Reprezentanţii municipalităţii spun că sunt luate în calcul mai multe variante, respectiv accesarea fondurilor europene, finanţarea printr-un program guvernamental, asocierea cu hotelierii din staţiune sau atragerea unui investitor privat. Dacă se identifică sursele de finanţare lucrările ar putea începe anul viitor, iar termenul de execuţie este estimat la 22 de luni.
Vor conecta cele mai importante puncte turistice 
Prin Studiul de Fezabilitate sunt propuse două trasee pentru piste de biciclete în lungime totală de 7.050 m. Primul tronson are o lungime totală de 5.475 m, iar cel de-al doilea are o lungime de 1.475 de metri.  Traseele vor conecta între ele unele din cele mai importante puncte turistice din staţiune, ca un nou sistem urban, menit să creeze premizele unei regenerări urbane şi dezvoltarea unui sistem alternativ şi recreativ de circulaţie în staţiunea turistică Poiana Braşov.
 Pe toate traseele pistele de biciclete se vor proiecta cu lăţimea de 2,00 m (pentru două benzi de circulaţie pe ambele sensuri) paralele cu căile rutiere existente. Pentru adaptarea traseului pistelor de biciclete în plan şi în profil, acesta va urmări condiţiile locale ale terenului fără a modifica poziţia elementelor caracteristice ale mediului urban (stâlpi, pomi, reţele), cât şi elementele geometrice ale drumurilor în plan. Gabaritul pistei de biciclete va asigura o înălţime liberă de trecere de minim 2,40 m. Pantele transversale ale platformelor construite nu vor depăşi valoarea de 2,50%.
Încadrarea pistelor se va face cu borduri de beton aşezate pe o fundaţie din beton.
Foto: Nikon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.