GALERIE FOTO/ „Copiii de cristal” au plantat minigrădini cu flori în Centrul Vechi

DSC_0341_mic

Copiii şi tinerii din Centrul de Zi al Asociaţiei „Copiii de cristal” şi-au plantat ieri o minigrădină cu flori pe Postăvarului, alăturându-se campaniei „Strada cea mai verde”. Florile, plantate şi îngrijite până acum de tineri la centrul de zi al asociatiei, au fost aduse pentru a ocupa locurile lăsate goale de localnicii care s-au îndrăgostit  atât de mult de plantele de pe stradă încât au simţit nevoia să le ia acasă una câte una.

[scrollGallery id=93]

 „Am hotărît să ne alăturăm proiectului «Strada cea mai verde» promovat de Depoul de Artă Urbană bazîndu-ne pe abilităţile dobîndite de tineri de la asociaţia noastră, în urma sesiunilor de terapie, bazîndu-ne pe vocaţia lor şi pe capacitatea de a-şi îngriji singuri plantele, cu o minimă supraveghere. Mesajul nostru, al Asociaţiei «Copiii de Cristal» este acela că niciodată nu este prea tîrziu pentru tinerii şi copiii cu TSA să facă terapie ocupaţională, dacă terapeuţii care se ocupă de ei sînt profesionişti, bine pregătiţi şi empatici, şi nu în ultimul rînd, dacă şi părinţii se implică“, a declarat Diana Bjoza, de la Asociaţia „Copiii de Cristal”.

DSC_0312_mic

„Am fost încîntaţi de implicarea Asociaţiei Copiii de Cristal, care şi-a făcut propria grădiniţă verde pe strada Postăvarului, gîndindu-ne şi prin prisma faptului că poate oamenii, văzînd că sînt florile proprii ale copiilor, nu le vor mai lua“, a declarat Dan Oprea, preşedintele Depoului de Artă Urbană, care a promovat campania din Centrul Vechi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.