Avioane in centrul Braşovului. A cincea editie a Fatzadei aduce un „arteroport” in Piaţa Sfatului.

Piaţa Sfatului va fi, în perioada 21-23 iunie un „arteroport”. Aici vor „ateriza” patru avioane, dintre care un Grunau Baby din 1934, care va fi restaurat „live”. Ideea aparţine Depoului de Artă Braşov, care organizează, în perioada 21-23 iunie, în parteneriat cu Primăria Braşov, cea de-a V-a ediţie a festivalului „fatzaDA 2013”. 
 
Aparatele de zbor vor fi aduse de Filiala din Braşov a Aeroclubului Român. „Este vorba despre un IAR 46,  un IS 28-B2 un IS 29 şi un Grunau Baby din 1934, care va fi restaurat în Piaţa Sfatului. În acest fel le vom putea arăta braşovenilor ce înseamnă o astfel de operaţiune”, a declarat reprezentantul Depoului de Artă, Dan Oprea. 
 
Tema festivalului: zborul 
 
Dan Oprea a anunţat că „tema acestei ediţii a festivalului este zborul. Vom transforma Piaţa Sfatului într-un «arteroport». Pe lângă avion, în piaţă vor fi montate patru hangare gonflabile, asemănătoare celor din aeroporturi şi va fi amenajată o scenă pe aceeaşi temă”. Surprizele, promite organizatorul nu se vor termina aici, pentru că „în timpul festivalului, în piaţă vor ateriza şi câţiva paraşutişti, iar pe covorul pe care aceştia vor ajunge la sol se vor putea juca şi copii. De asemenea, membrii Aeroclubului Român vor prezenta uniforme de pilotaj, iar deasupra pieţei vor zbura elicoptere telecomandate cu camere de luat vederi”, a declarat Oprea. 
Acum el aşteaptă şi confirmarea şi pentru aducerea unui balon, care va fi aprins seara. 
Tot pentru a sugera ideea de „zbor”, se va amenaja şi un teren de badminton şi unul de squash, un sport ce seamănă cu tenisul dar şi cu badminton-ul, ce se joacă într-o sală specială, la perete. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.