Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic, decorat de Regele Mihai

octav bjoza
Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România (AFDPR), a fost invitat aseară la Castelul Peleş unde a primit, în numele AFDPR decoraţia regală „Nihil Sine Deo“, oferită de regele Mihai.
Ceremonia a avut loc în cadrul primului eveniment regal din toamna anului 2013, găzduit de Castelul Peleş.

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo“, instituită prin ordinul Majestăţii Sale Regele Mihai I, Şeful Casei Regale a României, poate fi acordată organizaţiilor, instituţiilor sau personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere sau au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Decorația este realizată din bronz și email alb, având o formă ovală surmontată de o coroană regală. Pe avers decorația are gravat profilul Regelui Carol I, cu inscripția circulară CAROL I, REGE AL ROMÂNIEI, totul încadrat cu o bordură de email alb având inscripția circulară NIHIL SINE DEO.

Filiale-AFDP-Romania

Decoraţia „Nihil Sine Deo“ a fost acordată Asociaaţiei Foştilor Deţinuţi  Politic din România

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.