Ce spun personalităţile publice ale Braşovului despre Referendum şi familia tradiţională

Doi braşoveni, dar şi fostul director al Operei Braşov, se află pe lista persoanelor publice care susţin Coaliţia pentru Familie, cea care militează pentru modificarea articolului din Constituţie privind redefinirea Familiei.  Potrivit datelor disponibile pe site-ul Coaliţiei, pe lista susţinătorilor se regăseşte preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, fost campion olimpic (2000) şi mondial (2005) la sabie, Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România şi regizorul muzical Cristian Mihăilescu. Fiecare dintre aceştia îşi argumentează poziţia, printr-un mesaj video. 
 
Mihai Covaliu, preşedinte COSR: „Sprijin Coaliţia pentru o familie echilibrată, normală, locul în care fiecare dintre noi găsim alinarea şi bucuria. Familia este cel mai bun prieten şi în mijlocul ei găsim putere pentru tot ceea ce avem de făcut”.
 
Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România: „Am luat act de cele peste 3.000.000 de semnături, care au fost strânse în scopul de a cere Parlamentului României introducerea în Constituţia ţării a unor clarificări în ceea ce priveşte familia. Constatăm că în acest moment, în Constituţia României există nişte formulări care permit nişte ambiguităţi şi vrem să venim cu precizarea fermă că cei doi soţi care compun o familie trebuie să fie un bărbat şi o femeie. Împărtăşim întru totul punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, noi, foştii deţinuţi politic fiind aceia pe care doar credinţa în Dumnezeu ne-a salvat vieţile”. 
 
Cristian Mihăilescu, fost director al Operei Braşov, a transmis mesajul alături de soţia lui, Felicia Filip: „Ne uneşte şi credinţa. Se spune în Sfânta Scriptură că bărbatul se va alipi de femeia sa şi nu vor mai fi doi, ci va fi unul. Se mai spune că Dumnezeu a unit doi oameni. Când vorbesc de unire într-un singur trup consider că este şi o unire într-o singură cugetare. O familie fericită este o unire între sensibilitatea femeii şi decizia şi hotărârea bărbatului”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.