Ce facem cu maidanezii din Brașov? ONG-uri versus primaria

protest

În timp ce apărătorii drepturilor animalelor, protestau în toată ţara, deputaţii discutau în comisiile de specialitate proiectul legii privind câinii fără stăpân, pe care au şi adoptat-o în plen. Actul normativ prevede că maidanezii capturaţi de pe domeniul public pot fi eutanasiaţi în 14 zile lucrătoare, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

La Braşov, cu lacrimi în ochi şi cu palmele pictate cu vopsea roşie, 17 apărători „ai drepturilor animalelor” au cerut în faţa primăriei retragerea legii privind eutanasierea  maidanezilor capturaţi şi nerevendicaţi nerevendicaţi. Timp de cinci minute, protestatarii au stat cu mâinile ridicate fără a scoate un cuvânt.
După încheierea protestului, ei au spus ca reprezintă toate asociaţiile pentru protecţia animalelor din Braşov, dar la protest au venit în calitate de… „ cetăţeni” şi nu au vrut să spună în ce organizaţii sunt înscrişi, susţinând că nu vor să „stârnească discuţii”. Ei vor ca animalele fără stăpân ce sunt capturate de pe domeniul public să fie sterilizate, iar autorităţile să se implice în construirea unor adăposturi adecvate.
De cealaltă parte, primarul Braşovului, George Scripcaru, a afirmat astăzi: „am văzut «spasmele» unor iubitori ai animalelor care nici măcar nu au acasă o poză cu un câine. Singura organizaţie care s-a implicat în rezolvarea acestei probleme este Asociaţia Milioane de Prieteni”.
În Braşov mai sunt 900 de maidanezi, zice primaria
Din estimările municipalităţii, în Braşov mai sunt aproximativ 900 de câini fără stăpân, iar primarul a anunţat că în scurt timp numărul acestora se va reduce simţitor. „Într-un oraş civilizat nu putem permite prezenţa câinilor care se gudură printre picioarele turiştilor. Am fost prin cartiere, iar braşovenii au reclamat faptul că oraşul este invadat de maidanezi”, a continuat Scripcaru.
De altfel, el a prezentat câteva măsuri prin care ar putea fi redus numărul maidanezilor:

  •  Intensificarea activităţii de capturare a câinilor, de către echipajul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor;
  • Încurajarea cetăţenilor, a asociaţiilor pentru apărarea drepturilor animalelor sau a celor care au câini pe platformele industriale sau şantiere să predea câinii, pe bază de proces verbal de predare primire. „Dacă predau 10 animale, vor primi înapoi cinci, după ce vor fi sterilizate”, a spus primarul.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.