Cum se poate obține o casă din fondul locativ al municipalității

bl soc U2

Consiliul Local Brașov a aprobat criteriile criteriile de repartizare a locuinţelor sociale şi actelor justificative necesare întocmirii dosarului solicitantului. Comisia de analiză, compusă din reprezentanți ai Direcției de Servicii Sociale (DSS) din Primăria Brașov va analiza documentația până în 4 noiembrie, când va transmite forului deliberativ local clasamentul persoanelor îndreptățite să beneficieze de un spațiu locativ din partea municipalității brașovene. În momentul de față, pe lista de așteptare a DSS sunt peste 200 de beneficiari.

Cine este eligibil?

  • persoanele evacuate sau  în curs de evacuare din locuinţele retrocedate foştilor proprietari;
  • persoanele cu handicap;
  • persoanele cu venituri mici care nu-şi pot permite închirierea unei locuințe pe piața liberă;
  • familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea.

Persoanele care au beneficiat de locuinţe din fondul locativ de stat şi au fost evacuate din motive imputabile lor, persoanele care au refuzat o repartiţie de locuinţă din fondul locativ de stat, precum şi persoanele care refuză ocuparea unui loc în Căminul pentru Persoane Vârstnice Braşov nu vor putea beneficia de o locuinţă socială.

De ce va ține cont comisia?

  • de condiţiile de locuit ale solicitanţilor;
  • de  numărul copiilor şi al celorlalte persoane ce se gospodăresc împreună cu solicitanţii;
  • de starea sănătăţii solicitanţilor sau a unor membri ai familiilor acestora;
  • de vechimea cererii.

Ce trebuie să conțină dosarul?

Solicitanţii vor prezenta actele justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate, starea sănătăţii, chitanţa privind plata utilităţilor la zi,  precum şi alte documente care atestă necesitatea acordării unei locuinţe sociale.

Cum se calculează locul pe listă?

Pentru respectarea fiecărui criteriu se acordă un număr de puncte. De exemplu, familiile evacuate sau în curs de evacuare obțin 900 de puncte, iar familiile compuse din tineri care au vârsta de până la 35 de ani primesc câte 300 de puncte pentru fiecare membru care respectă acest criteriu. Punctajul final se calculează prin însumarea punctelor primite pentru criteriile pe care le îndeplinesc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.