GALERIE FOTO. Noul pasaj de la Fartec a intrat în probe

 

desch

Terminat cu şase luni inainte de termen, noul pasaj de la Fartec a intrat în probe. Testele sunt complexe. În prima fază se testează rezistenţa pasajului la condiţii de trafic normal, utilizându-se camoiane cu masa totală de 32 de tone. Ulterior, se va verifica dacă pasajul rezistă şi la sarcini „excepţionale”, adică 80 de tone.
[scrollGallery id=115]
Podul, a afirmat proiectantul, Avram Conţiu, este construit pentru a suporta sarcini de 50 de tone. Pentru a vedea dacă pasajul rezistă, se efectutează o dublă măsurătoare, atât sub pod, cât şi pe platforma de rulare. „Dacă va trece testele, noul pasaj va fi deschis săptămâna viitoare”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.
Date tehnice:
Noul pod are două benzi de circulaţie, iar în  vederea sistematizării circulaţiei au fost realizate bretele de legatură pentru racordarea Bulevardului Griviţei cu străzile Stadionului şi Grigore Ureche, dar şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.  De asemenea, se lucrează la un sistem modern de iluminat public. Lungimea totală a pasajului este de 682,65 m şi va are opt deschideri, în lungime totală de 243,60 metri.  Rampa de acces din direcţia Stupini are 360,55 metri, iar cea dinspre oraş are o lungime de 78,50 metri. Suprafaţa carosabilă are o lăţime de 7,80 metri, iar trotuarul va avea o lăţime de 2,50 metri.
Dublarea Pasajului Fartec este finanţată prin Programul Operaţional Regional – „Poli de creştere”, iar investiţia este de 13,42 milioane de lei, din care 2% este contribuţia municipalităţii braşovene. Potrivit contractului de execuţie, noul pasaj ar fi trebuit terminat în primăvara anului viitor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.