Grădina Zoologică va fi deschisă la… primăvară

zoo 29 oct 2013 (23) - Copy

Începute în 2010, lucrările de modernizare și extindere a Parcului Zoologic Brașov vor fi terminate abia în luna martie a anului 2014. Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul Brașovului, Adrian Atomei.

„Mai sunt de pus la punct unele aspecte legate de securitate. Pentru a rezolva această problemă, în perioada următoare, vor veni la Brașov proiectanții Asociaţiei Europeane a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA). Mai  trebuie căutate soluții tehnice pentru unele adăposturi”, a explicat Atomei.  De asemenea, a continuat el, nu a fost rezolvată nici problema financiară: „Valoarea totală a acestui proiect este de 32,03 milioane de lei, din care, 22,23 sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Mediului, care mai are de achitat 5,41 milioane de lei. S-au efectuat lucrări în valoare de 21,02 milioane de lei, dar a fost decontată suma de 15,60 milioane de lei”.

Stadiul lucrărilor:

[scrollGallery id=114]

  • Au fost finalizate: Bucătăria furajeră, Casa cu ocol, adăposturile și țarcurile pentru pentru mistreţi, cerbi și căpriori, amenajarea lacului mare, podețele, rigola triunghiulară;
  • Sunt în direrite stadii de execuție: Clădire corp spital ( 80%), corpul de acces şi cofetărie ( 60%), centrala termică și remiză PSI (90%), planetariumul (75 %), cuştile pentru păsări (60%), voliera (70%), adăposturile pentru păsări  (90%), observatorul pentru păsări (70%), zona pentru păsări exotice şi reptile  ( 60%), adăpost și ţarc pentru lei și tigri (80%), adăpost și ţarc pentru cerb carpatin (90%), adăpost și ţarc lama (98%), adăpost și ţarc pentru râs şi jaguari (80%), Drumuri şi alei (70%),  scări de legătură versanţi (50%).
  • Urmează a  se executa:  casa maimuţelor, adăposturi și ţarcuri le pentru cai, ponei și măgari.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.