Aproape un milion de euro, pentru pepiniera silvică din Braşov

 DR_Pepiniera_2

Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Braşov va avea propria pepinieră pentru producerea puieţilor forestieri şi va fi dotată cu echipamente şi utilaje necesare executării unor lucrări silvice de exploatare.

Proiectul, „Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii prin achiziţionarea de echipamente şi maşini şi producerea de puieţi forestieri de calitate pentru fondul forestier proprietate publică a municipiului Braşov”, în valoare totală de 952.108 euro, este cofinanţat, în proporţie de 60 %, prin Programul naţional de dezvoltare rurală (PNDR) –  Măsura 122 – Îmbunătăţirea valorii economice a pădurii. Potrivit raportului de evaluare al APDRP Centru, la nivel de ţară, acesta este cel mai complex proiect prezentat  în cadrul Măsurii 122.  

Deocamdată a fost organizată licitaţia pentru achiziţionarea de echipamente şi utilaje. Valoarea contractului a fost estimată la 1,68 milioane de lei, fără TVA,  dar echipamentele vor fi furnizate de SC CEPETTO SRL pentru 1,58 miliaone de lei, fără TVA.  Regia va fi dotată cu maşini de tăiere necesare pentru realizarea măsurilor tehnice şi a operaţiilor necesare pâna la vârsta exploatabilităţii:  tractor cu braţ hidraulic şi echipat cu nacelă, motofierăstraie mecanice, echipamente şi utilaje specifice muncii în pepinieră).

Suprafaţa pe care se vor efectua lucrări silvice cu echipamentele şi maşinile achiziţionate prin proiect  este de 11.626,8 ha.

Amenajarea pepinierei va costa 430.000 de euro

În perioada următoare se va organiza şi licitaţia pentru desemnarea  executantului lucrărilor de amenajare a pepinierei. Potrivit reprezentanţilor Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, investiţia este estimată la 430.000 de euro. Pepiniera silvică va fi amenajată pe un teren cu o suprafaţă de 1,8714 de  hectare,  situat în apropierea cartierului Noua, pe un amplasament stabilit încă din 2005. Aceasta va fi dotată  cu utilaje agricole adaptate procesului de lucru în pepinieră şi remiză, de staţionare şi protecţie. Se va ţine cont de elementele tehnologiilor de producere a puieţilor prin dotarea cu un solar  amenajat şi utilat cu sisteme de irigaţie/udare care să ofere culturilor stabilitate şi viabilitate. Pentru  administrarea obiectivului, pază şi depozitare în condiţii sigure, se va realiza o clădire (construcţie)  administrativ-operaţională iar  suprafaţa pepinierei va fi împrejmuită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.