Poliţiştii, profesorii, părinţii şi elevii- împreună împotriva delincvenţei juvenile

politist-la-scoala

Poliţiştii merg în şcoli pentru întâlniri cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, în cadrul unui program naţional de prevenire a delincvenţei juvenile. În cadrul aceluiaşi program, poliţiştii îşi vor oferi sprijinul de specialitate pentru adoptarea celor mai bune soluţii în asigurarea pazei instituţiilor de învăţământ.

 

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică va derula, în cursul acestui an, un programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, dar şi o campanie de informare, numită Ştiu cum să acţionez pentru siguranţa mea! Campania se adresează elevilor din clasele V – XII de la 41 de licee şi 77 se şcoli gimnaziale şi implică 82 de poliţişti de proximitate, 5 poliţişti de prevenire şi42 de agenţi de poliţie rurală.

 

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Braşov, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov, Centrul regional de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, Penitenciarul Codlea şi Serviciul de Probaţiune Braşov. „Activităţile preventive vor fi asimilate procesului educaţional, în condiţiile în care cea mai mare parte a intervenţiilor preventive va fi desfăşurată în unităţile de învăţământ, existând posibilitatea implicării cadrelor didactice şi a părinţilor în informarea adecvată a copiilor“, a spus comisar şef Mihaela Hermenean, şeful Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.