Zilele Braşovului, cu parada Junilor, între 24 şi 27 aprilie. Program complet

Junii-Brasovului6


Începând de joi, 24 aprilie, Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare cu ocazia sărbătorii tradiţionale Zilele Braşovului, a XII-a ediţie.

„Sperăm să avem parte de zile cât mai frumoase, astfel încât braşovenii şi turiştii să participe la toate evenimentele din această perioadă. Am încercat să avem un program cât mai variat, astfel încât să satisfacem toate gusturile. Eu cred că Zilele Braşovului înseamnă, în primul rând, o ocazie de a promova valorile şi tradiţiile specifice acestei zone şi abia după aceea de a aduce artişti renumiţi din ţară. Tocmai de aceea componenta locală ocupă o mare parte din activităţile acestui eveniment. Şi anul acesta, zilele oraşului sunt un prilej pentru toţi braşovenii, dar şi pentru turişti, de a sărbători Braşovul, cel mai frumos şi cel mai verde oraş din România”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Şi în acest an, această sărbătoarea nu este doar un prilej de bucurie pentru braşoveni şi turişti, ci şi o oportunitate de a promova valorile locale. Din 2014, de Zilele Braşovului, scena din Piaţa Sfatului va fi pusă la dispoziţia artiştilor braşoveni aflaţi la început de drum, care doresc
să folosească acest prilej pentru a se face cunoscuţi. Anul acesta, cele patru trupe braşovene care şi-au exprimat această intenţie (Jockers, King’s Project, Frappe şi The Band) vor evolua în deschiderea concertelor de vineri şi sâmbătă.

Joi se va deschide cu Târgul de flori şi Târgul de bunătăţi din Piaţa Sfatului şi Târgul meşteşugarilor, lângă Parcul Nicolae Titulescu.
Vineri va fi prima zi de concert, în Piaţa Sfatului. După evoluţia celor două trupe braşovene, din deschidere, de la ora 19.30 va începe show-ul formaţiei HOLOGRAF, care se va încheia cu un foc de artificii.

Sâmbătă la întâlnirea cu publicul vor veni DJ PROJECT şi ANDREEA BALAN, după ce, tot în deschidere, vor evolua alte două trupe din Braşov.
Tot sâmbătă, însă dimineaţă, iubitorii atletismului vor putea participa la ediţia a III – a a Braşov Marathon, eveniment organizat de Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism Braşov.

Evenimentul cel mai aşteptat din Timpul Zilelor Braşovului, Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Tot duminică, iubitorii de folclor vor avea ocazia să îşi asculte artişti de muzică populară preferaţi în cadrul unui concert folcloric, începând cu ora 17.00.
În agenda Zilelor Braşovului mai sunt incluse şi festivităţi, evenimente teatrale, cinecluburi, concursuri sau spectacole organizate de instituţiile de cultură din Braşov, fie ele din subordinea Primăriei sau Consiliului Judeţean, ori asociaţii şi organizaţii care îşi desfăşoară activitatea în Braşov.

 

PROGRAM ZILELE BRAŞOVULUI  24 -27 aprilie 2014

JOI, 24 APRILIE 2014
Piaţa Sfatului -Târg de flori
Targ de bunatati
Parcul N. Titulescu – Târg de meşteşugari

 VINERI, 25 APRILIE 2014
Piaţa Sfatului -Târg de flori
Targ de bunatati
Parcul N. Titulescu – Târg de meşteşugari

18.00 Jockers – local band ( 45 min. )
18.45 King’s Project – local band ( 45 min. )
19.30 Holograf ( 1h 10 min. )

SÂMBĂTĂ, 26 APRILIE 2014
Piaţa Sfatului -Târg de flori
Targ de bunatati
Parcul N. Titulescu – Târg de meşteşugari

8.00- 15.00 Ediţia a III – a a Braşov Marathon organizat de Clubul pentru  Protecţia Naturii şi Turism Braşov
Traseu: -Appollonia Hirscher, Castelului, Aleea Tiberiu Brediceanu  în intervalul orar 8.00 – 8.20  – Aleea Tiberiu Brediceanu, Suişul Castelului, Castelului (pe  Trotuar), Diaconu Coresi în intervalul orar 10.30 – 15.00

17.40 Frappe – local girls band ( 35 min. )
18.15 The Band – local band ( 45 min. )
20.00 Andreea Balan ( 1h 10 min. )

DUMINICĂ, 27 APRILIE 2014
Piaţa Sfatului -Târg de flori
Targ de bunatati
Parcul N. Titulescu – Târg de meşteşugari

PARADA JUNILOR Traseu: Piaţa Unirii, str. Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului,
Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon

Concert extraordinar de muzica populara de la 17.00
Program artistic Comunitatea greacă din Braşov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.