Lansarea ghidului de expoziţie „Tradiții școlare brașovene. Coetus Honteri și Comanda Șagunistă”

coetus honteri si comanda sagunista_mic

Marți 29 aprilie 2014, ora 13.00  Piața Sfatului nr. 15, va avea loc lansarea ghidului de expoziție „Tradiții școlare brașovene. Coetus Honteri și Comanda Șagunistă” (versiune în limba română și germană) și a C.D.-ului audio „Repertoriul muzical la Coetus Honteri și Comanda Șagunistă”, două produse culturale dedicate publicului brașovean.

Ghidul prezintă, prin texte și fotografii, o imagine de ansamblu a expoziției, aducând în prim plan aspecte inedite ale acestor manifestări școlare brașovene. C.D.-ul audio, vine în completarea ghidului și conține, pe lângă interviuri – amintiri despre Coetus Honteri și Comanda Șagunistă și repertoriul muzical al acestor organizații școlare.

Expoziția „Tradiții școlare brașovene. Liceul Johannes Honterus și Andrei Șaguna”  deschisă la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului în perioada decembrie 2013-iunie 2014, prezintă atât originea și modul de organizare al asociațiilor școlare din cele două înstituții de învățământ cât și contribuţia lor la dezvoltarea comportamentelor culturale specifice.

Asociațiile numite Coetus-uri, aveau drept scop principal dezvoltarea și
pregătirea școlarilor pentru viața în societate. Pe lângă formarea adolescentului în spirit de ordine, demnitate, echitate, altruism, în cadrul acestor asociații se organizau activități extrașcolare pe diverse profiluri. Toate aveau în vedere formarea caracterului viitorului adult prin participare la viața socială în mod activ și responsabil.

Tradițiile școlare brașovene prezentate constituie o premieră expozițională, ca temă, care poate da sugestii celor care se ocupă de educația adolescenților pentru un parcurs de succes in viață.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.