Din toamnă, la Spitalul Județean Brașov s-ar putea efectua transplanturi renale

transplant

Depus în toamna anului trecut, dosarul privind efectuarea transplantului renal la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov a fost aprobat recent, prin ordinul ministrului Sănătății nr 342 din 27 martie 2014.  Acreditarea privind efectuarea acestor intervenții are o valabilitate de cinci ani.

Echipa de care va efectua operațiile va fi compusă din nouă specialiști din mai multe specializări și va fi condusă de medicul Marius Neculoiu (fost manager al SCJU, in prezent senator PNL). Primele transplanturi, a explicat el, ar putea fi efectuate în toamnă, după va fi specializat personalul mediu și se va mai achiziționa aparatură: „Personalul va urma stagii de pregărire la clinica din Cluj. Pentru a funcționa în condiții optime, vom mai avea nevoie de aparatură pentru testarea compatibilității, valoarea acesteia fiind estimată la 100.000  de euro”. El a precizat că finanțarea pentru achiziționarea echipamentelor necesare ar putea fi asigurată de Ministerul Sănătății, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla este posibil ca suma să  fie alocată de Consiliul Județean Brașov.

Pentru a obține acreditarea pentru efectuarea transplanturilor, spitalul din Brașov a fost evaluat de o echipă compusă din specialiști ai Agenției Naționale de Transplant, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Ministeruli Sănătății. Au fost verificate dotările, condițiile de cazare, dar și CV-urile medicilor propuși pentru a face parte din echipă.

Unitatea brașoveană este acreditată încă din 2007 pentru prelevarea de țesuturi și organe, anual, la SCJU efectuându-se, în medie, 10-12 invervenții de acest gen.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.