Iluminat inteligent, în două zone ale orașului

de noapte
Iluminatul public din  două zone ale orașului, Timiș-Triaj și Parcul Trandafirilor este controlat, de câteva zile, cu ajutorul unui sistem de telegestiune, controlat din dispeceratul amenajat în sediul Primăriei Brașov. Aici, fiecare corp de iluminat este controlat individual sau pe grupe de interes: aprins/stins sau face posibil[ reducera intensității luminoase prin „dimming” ce oferă posibilitatea proprietarului reţelei de iluminat public de a reduce gradual intensitatea fluxului luminos în orele cu trafic de maşini sau pietonal redus. De asemenea, dacă apare o defecțiune la un corp de iluminat, aceasta este semnalată în timp real, la dispecerat fiind afișată pe o hartă poziția exactă a stâlpului pe care este montat acesta.
Implementarea sistemului în cele două zone reprezintă o primă etapă a proiectului Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din Municipiul Braşov, finanțat prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a proiectului este de 10,87 milioane de lei, cofinanțarea din partea municipalității brașovene fiind de 2%.
Componentele proiectului: 
  •  Sistemul de telegestiune va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stâlpi (pe 399 de străzi),
  •  Sistemul integrat de securitate în zonele de risc din municipiu va cuprinde 42 camere video de supraveghere montate pe stâlpii de iluminat stradal din proprietatea municipiului Braşov, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live constituit din 42 de echipamente de monitorizare, alarmare şi comunicare de tip butoane de panică.
  •  Dispeceratul central de supraveghere şi monitorizare, dotat cu infrastructură de echipamente şi aplicaţii software, va permite gestionarea integrată a informaţiilor provenite din sistemul de telegestiune a iluminatului public şi din sistemul de securitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.