Dosarul de candidatură pentru organizarea JOT 2020 a ajuns la sediul CIO

CIO

Dosarul de candidatură pentru organizarea ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice pentru Tineret  (JOT) din 2020 a ajuns astăzi la sediul Comitetului Internațional Olimpic de la Lausanne (Elveția). Pachetul a cântărit 25 de kilograme. Au fost imprimate  6.000 de pagini, fiind trimise 40 de exemplare ale dosarului de candidatură. Documentația conșine conține scrisori de garanție din partea Guvernului, a instituțiilor central și locale, a unităților de cazare unde vor fi cazate delegațiile. De asemenea, au fost trimise descrieri amănunțite ale bazelor sportive, dar și ale instituțiilor care vor organiza evenimente cultural-educative în luna februarie a anului 2020.

Pentru organizarea JOT 2020 și-a mai depus candidatura localitatea elvețiană Lausanne, iar orașul gazdă va fi stabilit în perioada mai-iunie 2015.

Reprezentanții primăriei susțin că avantajele Brașovului ar fi infrastructura sportivă, distanța mică între locurile de desfășurare a competițiilor și satul Olimpic din Poiana Brașov sau faptul că raportul privind organizarea FOTE 2013 a fost unul pozitiv.

Totuși, o condiție obligatorie impusă de CIO este amenajarea unui nou patinoar olimpic, cu cel puțin 1.000 de locuri, pe lângă cel din parcul Tractorul. Acesta ar putea fi realizat în Poiana Brașov, iar pentru realizarea lui ar putea fi luată în considerare documentația tehnică adoptată în luna martie a anului 2012, printr-o Hotărâre de Guvern.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.