Un nou termen de redeschidere a Parcului Zoologic Brașov: August 2014

zoo


După mai multe amânări, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii august Parcul Zoologic va fi deschis. Anunțul a fost făcut astăzi de viceprimarul Brașovului, Adrian Atomei, care a declarat că „proiectul a intrat pe linie dreaptă, iar în următoarele două luni se va lucra la capacitate maximă”. El a precizat că, din restanța Ministerului Mediului de aproximativ 11 milioane de lei, înregistrată la finele anulu trecut, la începutul lui 2014 au fost alocate aproximativ șase milioane de lei, din care aproape patru milioane au fost virate deja. „Mai rămâne o restanță de 2,39 de milioane de lei”, a mai spus Atomei. La finalul lucrărilor, a continuat viceprimarul, „speră, ca va fi virată și ultima tranșă, în valoare de cinci milioane de lei”.
Valoarea totală a proeictului de extindere și modernizare a Parcului Zoologic Brașov este de 31,12 milioane de lei, din care 22,23 milioane de lei (75%) sunt alocate de Ministerul Mediului.

Planetariu fără dotări

Clădirea în care urmează a funcționa planetariul este aproape finalizată. Totuși, a explicat reprezentantul municipalității, mai rămâne de rezolvat o problemă: dotările. „Pentru dotarea planetariului ar fi nevoie de 500.000 – 700.000 de euro. Acum căutăm o soluție, varianetele fiind finanțarea investiției de la bugetul local, sau implicarea unui investitor privat, care să administreze apoi obiectivul”, a mai declarat Atomei.

Stadiul lucrărilor:

  • bucătăria furajeră, casa cu ocol (gospodăria tradițională, unde vor fi crescute animale domestice), anexa spitalului veterinar (unde va fi garajul și remiza), adăpostul pentru mistreți, adăposturile pentru cerbi și căpriori, sunt realizate în proporție de 100%. De asemenea, au fost finalizate si lucrările de decolmatare și amenajare a lacului.
  •  cuștile păsărilor dion noile voliere sunt finalizate în proporție de 75%.
  •  aleile, rigilele și adăposturile pentru râși și jaguari sunt finalizate în proporție de 80%.
  •  adăpostul pentru cerbi carpatini și lame sunt finalizate în proporție de 95%.
  •  adăpostul pentru lei și tigri sunt realizate în proporție de 90%.
  •  corpul de clădire pentru păsăr exotice și reptile este finalizat în proporție de 70%.
  •  Au început lucrările la țarcurile pentru vulpi, iepuri și jderi, la adăpostul pentru cai, ponei și măgari. De asemenea, în peioada următoare va fi extinsă zona pentru urși și se vor efectua amenajările peisagistice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.