GALERIE FOTO. „Care de foc”, în miniatură, în Gara Mare

desch

Acum 141 de ani, În data de 1 martie 1873 în Braşov ajungea primul tren. Primul tren care a ajuns în Braşov, în martie 1873, a fost un marfar care transporta piatră pentru tearasamentele căii ferate Braşov – Predeal, ce a fost inaugurată în 1879. Când a venit prima garnitură, în oraş s-au închis toate magazinele, iar braşovenii au venit să vadă trenul. În timp, Braşovul a devenit unul dintre cele mai importante noduri feroviare ale ţării, până în 1931 fiind construite căi ferate cel legau Braşovul de Sibiu (1908), Zărneşti (1891), Sfântu Gheorghe (1891) sau Întorsura Buzăului (1931).

În acelaşi an, în 1 iunie a fost inaugurată prima gară a oraşului, primul tren, ce venea de la Sighişoara, sosind la 11.30, în vechea gară, din zona Străzii Hărmanului.

Pentru a marca acest moment, Asociaţia de modelism „BRAŞOV 1873”,organizează în premieră, în perioada 4-6 iunie, între orele 10.00-22.00, evenimentul „Expoziţia de modelism feroviar-Carul de Foc”. Expoziția este susținută de CFR Sucursala Regionala CF Braşov și Hobby Mag, iar intrarea este liberă. Veți putea admira modele la scară, funcționale, trenuri de persoane și trenuri de marfă, într-un peisaj redat în cel mai mic detaliu.

[scrollGallery id=161]

Cele trei echipe de pasionați într-ale transportului feroviar au construit la scară și câte un mic orăşel, totul fiind redat cu detalii impresionante. S-au pregătit îndelung pentru a pune la punct exponatele prezentate publicului braşovean, prin dioramele realizate.

„Sperăm, ca prin această expoziţie de modelism feroviar, să punem bazele unui proiect de realizare a  unui muzeu al Regionalei Braşov, care pe lângă componente specifice transportului feroviar, vom construi o diorama funcţională, pe care vom readuce la scara redusă evenimentul de la 1 iunie 1873”, susțin organizatorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.