Internet wireless in autobuze

wifi

Călătorii cu mijloacele de transport în comun ale RAT Braşov au, începând cu această lună, acces gratuit la internet 3G, în cadrul unui proiect iniţiat de Primăria Braşov.

Aceste echipamente oferă posibilitatea oricărui călător care are la dispoziţie un dispozitiv mobil (telefon inteligent, tabletă etc) să se conecteze la internet la o viteză de 21 Mbps. Această viteză de trafic permite navigarea pe internet pentru căutarea de informaţii, adrese, locaţii de vizitat, obiective turistice sau a destinaţiei finale a călătoriei, dar şi accesul pentru postări pe reţelele de socializare sau pentru consultarea poştei electronice.

„Cred că în acest fel vom creşte atractivitatea transportului în comun în Municipiul Braşov, mai ales în rândul tinerilor. Vor beneficia de acest sistem atât braşovenii, cât şi turiştii, care vor putea astfel ca pe durata unei călătorii să acceseze informaţii despre locuri pe care doresc să le
viziteze, sau alte informaţii de care au nevoie. Acest proiect va completa celelalte proiecte pe care noi le avem în desfăşurare, respectiv e-ticketing-ul şi reabilitarea capetelor de linii RAT, şi în acest fel vom face încă un pas pentru a asigura un transport în comun civilizat, modern şi pe măsura aşteptărilor cetăţenilor”, a declarat primarul George Scripcaru.

Până în prezent s-au instalat sisteme de wi-fi în 182 de mijloace de transport în comun, respectiv 18 troleibuze şi 164 de autobuze. Până luni se finalizează acţiunea de instalare, astfel că, începând de luni, toate maşinile care vor iesi în trafic vor avea sistemele wi-fi instalate şi operaţionale.

Furnizorul acestor servicii este DIGI Mobil, care asigură atât componenta de echipamente, cât şi cea de servicii de internet.Costurile pentru furnizarea de servicii de internet gratuit pe 250 de mijloace de transport
în comun este de 8 euro/autobuz/lună, care includ furnizarea de ecuhipamente: router, antena, convertor, configurarea acestora şi serviciul de internet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.