Fostul Spital Dermato din Centrul Istoric al Brașovului, salvat de la demolare până la alegeri. Apoi?

dermato si arhive (1)


Directia Judeţeană de Cultură (DJC) Braşov a amânat cu cel puţin o lună decizia privind demolarea Spitalului de Boli Dermato-Venerice, considerat de unii arhitecţi, primul spital public din oraş (vezi aici povestea clădirii din Centrul Vechi al Braşovului). Unitatea medicală, care se află în zona veche a Braşovului, la confluenţa a doua ansambluri arhitecturale din Lista Monumentelor Istorice, a fost vândută de Consiliul Judeţean (CJ) Braşov în 2012, unui investitor privat care a propus demolarea spitalului pentru a construi în loc un complex hotelier de anvergură,.

Deocamdată, pentru a evita reacții publice în campania electorală (mai ales că există şi o petiţie a braşovenilor, care cer transparenţă în proiectul imobiliar despre care deocamdată nu se ştie mare lucru) directorul DJC Braşov, Gheorghe Mitran, a anunţat că orice discuţie pe tema viitorului proiect imobiliar vor fi reluate după alegeri.

Specialistii DJC amână astfel o decizie privind demolarea. De altfel, dosarul privind demolarea ar fi trebuit analizat în ședința Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice din luna octombrie, dar ședința a fost anulată. „Fac acum demersuri pentru a-l introduce în agenda ședinței din luna noiembrie. Atunci vrem să-i chemăm pe beneficiari și pe proiectanți, pentru a ne prezenta toate detaliile legate de demolare, însă nu se va lua o decizie finală. Va fi doar o analiză”, a afirmat Mitran.

În momentul de față, documentația supusă avizării DJC vizează doar demolarea, din câte spune Mitran. „Ce se va construi în loc, face obiectul unui alt dosar pentru care va trebui obținut un alt aviz. Dosarul va cuprinde proiectul tehnic și specificații privind volumetria”, a mai spus Mitran, fără a da alte detalii. Vechiul studiu de oportunitate al PUZ-ului, aprobat în toamna anului trecut de Consiliul Local a fost şi el revocat deocamdată.

Reprezentanţii Primăriei Braşov au confirmat că, la solicitarea proprietarului, s-a eliberat un  certificat de urbanism pentru demolarea imobilului. Însă până la emiterea autorizaţiei, avizul DJC este hotărâtor, având în vedere amplasarea imobilului.

Citeste mai departe in www.romaniacurata.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.