Pasaj suspendat pentru brașovenii care vor să ajungă la cimitirele de la Micșunica

 suspendat micsunica

Primul pasaj cu hobante din Brașov va trece peste calea Ferată Brașov-București, va fi construit în zona zona policlinicii Astra și face parte dintr-un proiect mai amplu, ce include și un drum ce va face legătura actualul tronson unu al ocolitoarei Brașovului. Deocamdată, pasajul va permite accesul brașovenilor la cele două cimitire de la „Micșunica”, pentru că, în rest, artera rutieră traversează câmpul. Totuși, reprezentanții Primăriei susțin că proiectul este realizat în conformitate cu documentele urbanistice privind dezvoltarea zonei.

Mai precis, proiectul prevede construirea, unui pasaj suspendat cu o lungime de 710 metri peste calea ferată Brașov – București și a unui drum, de 1,7 kilometri, presărat cu șapte sensuri giratorii, dintre care cinci în câmp.

Pasajul va avea patru benzi de circulație (câte două pe sens) și trotuare pe ambele laturi, fiecare cu o lățime de 1,5 metri. Vor fi patru deschideri, dintre care două vor avea câte 78 de metri, motiv pentru care s-a optat pentru construirea unui pasaj suspendat.. Pilonii de susținere a cablurilor vor avea o înălțime de 60 de metri, iar deasupra căii ferate, tablierul metalic va fi montat la o înălțime de 10,8 metri.

Artera rutieră și pasajul suspendat vor porni din vecinătatea Policlinicii Astra, din zona prelungirii Străzii Crinului și se va intersecta cu Ocolitoarea Municipiului Brașov în zona fostului depozit de deșeuri dinspre Tărlungeni.  De-a lungul arterei vor fi amenajate șapte sensuri giratorii, primul lângă policlinica Astra, al doilea sub pasaj. A treia girație cele două cimitire. De asemenea, podul va fi prevăzut cu o scară, pentru a facilita accesul pietonilor către cimitire.

Valoarea investiției a fost estimată la 82 de milioane de lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor va fi de doi ani și jumătate. Pentru finanțarea acestui obiectiv, municilatitatea brașoveană va încerca să obțină fonduri nerambrusabile în ciclul bugetar European 2014 – 2020.

FOTO: PRIMĂRIA BRAȘOV

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.