În lupta împotriva consumului de droguri, ONG-urile fac treaba în locul statului

arta

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) România organizează în perioada 2-16 martie 2015 campania „Artă Contra Drog”, ce se va desfășura în 12 orașe din Transilvania și Banat.

Brașovul va găzdui acest eveniment în 2 martie, la Teatrul Sică Alexandrescu (TSA). Invitat special este Grigore Leșe, care, la 61 de ani, este la primul turneu în România, după ce mulți ani a cântat în SUA, Japonia sau Elveția. De altfel, la Brașov el își va lansa și un material discografic, ce conține atât piese populare descoperite în satele românești, cât și melodii „experimentale”, dintre care una înregistrată cu trupa Sistem sau una interpretată cu un artist persan. Concertul va avea loc după o conferință „neconvențională”, în timpul căreia părinții vor învăța să recunoască un adolescent care a consumat droguri, programată la ora 19.30.

Accesul la evenimetul Grigore Leșe, se face pe baza de bilet donație cu valori cuprinse între 50 -100 lei, în funcție de categorie Părinții și profesorii vor plăti 30 de lei.

Tot în cadrul acestui eveniment, luni, de la ora 13.00, la TSA,  Expoziție de fotografie, „Port țărănesc de la arhaic la fashion” și conferința „Tinerii si Propriile lor Valori”.

10 tineri brașoveni, specializați la Bruxelles 

Prezent ieri la Brașov, unde s-a desfășurat o conferință de presă în care a fost prezentat evenimentul de la Teatrul Sică Alexandrescu, președintele CIADO România, Gigel Lazăr, a anunțat că în cadrul acestui proiect, după terminarea turneului, vor fi selectați 10 tineri din Brașov (liceeni care au peste 18 ani și studenți), care vor merge la Bruxelles unde, timp de o lună, vor urma un program de perfecționare în domeniul educației civice și a responsabilității comunitare.

Pe de altă parte, Lazăr a criticat modul în care autoritățile centrale se implică în prevenirea consumului de droguri: „În 2009 a fost desființată Agenția Națională Antidrog, structură care apoi a fost reînființată ca un simplu departament al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, Planul național de acțiune împotriva consumului de droguri nu nu este finanțat din 2008, iar legile nu pot fi aplicate. Cu toate acestea, an de an, numărul consumatorilor crește”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.