După mai mulți ani de așteptare, Consiliul Județean a ajuns la concluzia că e mai eficient să se ocupe „personal” de un ghimpe care stă în coasta aeroportului

Besălcinul este un pârâu mai mult fără apă, dar care stă „în coasta” Aeroportului de la Ghimbav. De când s-a făcut proiectul, s-a prevăzut devierea cursului de apă, care seamănă mai degrabă cu un canal de irigații. Inițial, s-a anunțat că lucrările vor fi executate și finanțate de Ministerul Mediului, prin Administrația Bazinală Olt, care în această zonă a planificat un proiect mai amplu, ce prevede regularizarea cursului Bârsei. Chiar dacă de mai muli ani s-a afirmat că suma necesară este alocată, șantierul nu fost deschis.

Recent, a intervenit o schimbare de plan.  Mai precis, a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor, lucrările de deviere a Besălcinului vor fi executate și finanțate de administrația județeană. „Practic, va fi vorba despre realizarea unui canal colector pentru apele pluviale, acesta urmând a fi realizat la limita aeroportului, pe terenul nostru. Proiectul inițial prevedea alte lucrări de regularizare a Besălcinului, iar pentru realizarea lor, Consiliul Județean trebuia să plătească patru milioane de lei pentru exproprieri. Acum nu se mai pune această problemă. Practic, în urma discuțiilor cu cei de la Administrația Bazinală Olt am convenit că noi ne vom ocupa de Besălcin, lucrare ce va fi finanțată din sumele necesare realizării aeroportului, iar ei se vor ocupa de regularizarea Bârsei, proiect pentru care a fost deja semnat un contract de lucrări în valoare de 12 milioane de lei”, a explicat Gabor.

Lucrările  de deviere a Besălcinului vor începe abia după ce va fi reactualizat studiul de fezabilitate pentru proiectul aeroportului, după ce va fi refăcut PUZ-ul și după ce se va rezolva situația juridică a terenului aferent obiectivului de investiții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.