Comedia liberală: actualul șef al Consiliului Județean Brașov, doar „umplutură” pe listele pentru localele din 5 iunie

După ce PSD a fost în centrul atenției, prin telenovela candidatului pentru Primăria Brașov,  care era ba Popa, ba Leonte, a venit și rândul liberalilor să arate că sunt în stare de lucruri trăsnite. Așa au apărut pe piață listele PNL pentru Consiliul Județean  Brașov.

Lista PNL pentru Consiliul Județean Brașov începe cuminte, cu un „unu la unu” previzibil. Lista de deschisă de Adrian Veștea (vechiul PNL), apoi apare Adrian Gabor (fostul PDL), Claudiu Coman (vechiul PNL) și Mihail Veștea (fostul PDL). Cel puțin Adrian si Mihail Veștea și Adrian Gabor au și o experiență practică în administrația publică.

Dar următorii pe listă… unul și unul. Pe locul al 7-lea, eligibil, e deputatul Mihai Donțu. Tot o poziție eligibilă, a 12-lea, ocupă și Kadas-Iluna Andrei-Marius, care a scos bani frumoși prin împrejmuirea gardului Aeroportului. Acum el controlează trustul de presă MIX, pe care l-a „primit” de la Aristotel Căncescu. Emil Rada, fost purtător de cuvânt al Poliției Brașov și om de bază în Forța Civică, condusă la Brașov de Dumitru Puchianu apare si el. Rada a devenit democrat liberal când Forța Civică a fuzionat cu PDL, apoi, când PDL și vechiul PNL au fuzionat, pe cale de consecință, Rada a devenit liberal. Până la poziția a 15-a, mai apar nume cunoscute, dar apoi, pe listă de regăsesc niște… candiați, prin care se mai strecoară câte un cunoscut, cum este Adrian Maxim sau Petre Noaghea.

Unde-i logica?

Locul al 24-lea este însă intresant. Este ocupat de actualul șef al Consiliului Județean, Mariana Câju, aleasă miercuri vicepreședinte cu atribuții de președinte a Consiliului Județean Nomnalizarea ei a fost făcută de același patid, PNL, care a decis acum că nu are ce căuta în prima treime a listei pentru Cosiliul Județean.

Vorbe de duh despre echipa de șoc pregătită pentru Consiliul Județean

 „Listele de candidați respectă în totalitate criteriile de integritate, de reprezentativitate a tinerilor și al femeilor. De-a lungul  întregii mele cariere în administrație, am lucrat cu mulți dintre cei care acum candidează pentru Consiliul Județean.  Mai mult, în elaborarea listelor am avut în vedere reprezentativitatea fiecărei  zone a județului, astfel încât fiecare cetățean al județului să știe cărui consilier județean să se adreseze pentru a semnala o problemă sau a participa la găsirea celor mai bune soluții pentru comunitatea din care face parte”, susține Mihail Veștea, copreședinte al PNL Brașov, într-un comunicat de presă transmis de partid.

În același comunicat  este citat și Adrian Veștea, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean:

 „Prin experiența administrativă a tuturor celor care candidează avem convingerea că proiectele Consiliului Județean Brașov referitoare la finalizarea construcției aeroportului Brașov, la implementarea unui sistem de sănătate performant, la dezvoltarea unei rețele de drumuri pusă la punct pentru dezvoltarea economică și turistică a județului Brașov vor deveni realitate”.

Lista completă a PNL:

1 Veștea Adrian-Ioan

2 Gabor Alexandru-Adrian

3 Coman Claudiu

4 Veștea Mihail

5 Cornea Gheorghe-Claudiu

6 Dumitrescu Flavius

7 Donțu Mihai Aurel

8 Mareș Ioan

9 Drăguțu Ionuț

10 Paler Ioan Miron

11 Șoneriu Mihaela-Georgiana

12 Kadas-Iluna Andrei-Marius

13 Ungureanu Vasile

14 Rada Emil

15 Crăciun Dragoș-Romulus

16 Brebeanu Gabriela-Ioana

17 Vocilă George-Adrian

18 Noaghea Nelu-Petre

19 Abagiu Sorin Florică

20 Nistor Horia

21 Pop Mircea-Virgil

22 Maxim Adrian

23 Sarafinceanu-Buibaș Gheorghe

24 Câju Mariana

25 Dragomir Liviu

26 Sfreja Elena

27 Puiu Andreea

28 Nan Cătălin-Viorel

29 Popa Mircea -Viorel

30 Trifan Nicolae

31 Pintea Cornel-Octavian

32 Grusea Mioara-Nicoleta

33 Ioani Florin

34 Muntean Cătălin-George

35 Pascu Lucian-Ion

36 Taus Sorin

37 Cocoș Liviu

38 Paltin Cristinel

39 Potînc Mariana-Violeta

40 Goțea Paraschiva-Georgeta

41 Bângălău Ionuț-Ciprian

42 Schlupek Mihai

43 Vlad Anișoara

44 Toma Meliton

 

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.