E oficial! Dezinfectanţii folosiţi la spitale din Braşov, diluaţi de două ori

Probele prelevate din dezinfectaţii folosiţi până zilele trecute la unele spitale din Braşov au o concentraţie la jumătate faţă de cea declarată.

Ministerul Sanatatii a facut publice noi rezultate ale produselor Hexi Pharma analizate la laboratorul ICECHIM, la toate cele 18 probe fiind gasite nereguli in ceea ce priveste concentratia de substante dezinfectante raportat la eticheta, intr-un caz diferenta fiind si de 4.200 de ori mai mica, informeaza Mediafax.

Printre cele 18 probe analizate sunt şi unele de la spitale din Braşov (Spitalul de Copii, ex). La substanţa Polyiodine Scrub valoarea concentraţiei declarate era de 7,5%, iar cea determinata – de 3,39%. La Hexio-Sept, valoarea declarată pe etichetă, de 12% glutaraldehidă, a fost determinată la 1,8%, în timp ce clorura de didecilmetil amoniu de 7% era, de fapt, de 5,6%.

raport hexi spital copii

Potrivit Agerpres, dintre probele luate din unităţi spitaliceşti din judeţul Mureş, Polyiodine Scrub avea concentraţia declarata de 7,5% şi cea determinată de 4,18%, Hexio-Spray avea concentraţia declarată „etanol” de 24%, iar cea determinata de 19,5%, la „2 propanol” valoarea declarată era de 36% şi cea determinată de 11,2%, Hexioiod Scrub concentratţa declarată de 7,5% şi cea determinată de 4%, Hexio-Sept glutaraldehidă avea concentraţia declarată de 12% şi cea determinată de 1,18%.

La Călăraşi, rezultatele testelor pe dezinfectanţi arată astfel: la Hexio Iod concentraţia declarată era de 10%, iar cea determinată de 9,55%, Polyiodine – concentraţia declarată de 10% iar cea determinată de 9,10%, Sprasept – concentraţie declarată de 12% iar cea determinată de 1,11%, alta probă de Hexio-Sept – concentraţia declarată de 12% iar cea determinată de 1,16%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.