Legea Aeroportului Brașov a aterizat în Parlament

Deputaţii braşoveni Emil Niţă (PSD) şi Gabriel Andronache (PNL) au găsit o scurtătură poate grăbi aprobarea „Legii Aeroportului Braşov”. Vor  uni celor două legi care au trecut în toamna anului trecut prin Parlament, respectiv „Legea Chiriac” (aprobată în luna decembrie, dar care nu a putut fi aplicată din cauza unor erori din anexe) şi „Legea PNL” (votată în Senat și blocată la Camera Deputaţilor)
„La propunerea noastră, plenul Camerei Deputaţilor a fost de acord cu retrimiterea la Comisia Juridică a proiectului de lege nr. 650 din 2015 privind transferul terenului pentru aeroport de la Institutul Cartofului către Consiliul Județean Brașov („Legea PNL” – n.red.). Acest proiect, care propunea modificarea termenului de realizare a aeroportului, avea raport de respingere. Prin votul de astăzi scurtăm termenul de adoptare a unei noi reglementări cu câteva luni de zile!”, se arată într-un comunicat transmis de cei doi parlamentari.
Practic, pentru a reglementa situația cei doi parlamentari merg pe ideea „scoaterii de la naftalină” a legii aflate acum la comisii în Camera Deputaților și „altoirea ei”, inclusiv cu anexele pregătite de Consiliul Județean Brașov, astfel noul act normativ să își poată produce efectele.
Nu se poate fără o comisie 
În comunicatul semnat de Gabriel Andronache şi Emil Niță se mai arată că „prin retrimiterea la Comisie avem posibilitatea de a amenda proiectul şi de a-l aduce, cu raport de adoptare, în plenul Camerei Deputaţilor, care este decizională în cazul acestui act normativ. La Comisie se va înfiinţa un grup de lucru, din care vom face parte, alături de experţi de la Consiliul Legislativ, Departamentul Legislativ al Camerei Deputaţilor și de la Agenţia Naţională de Cadastru, pentru a identifica cea mai bună soluţie legislativă, astfel încât să fie înlăturate piedicile de natură juridică, iar proiectul Aeroportului Internaţional Ghimbav să fie realizat în condiții de deplină legalitate”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.