Ministerul Mediului a dat OK-ul pentru împușcarea ursului din Răcădău, iar animalul a fost „recoltat”. Mai trebuie convinși brașovenii să respecte câteva reguli de evitare a conflictului om-urs

Specialiștii au avertizat vineri că ursul din Răcădău s-a „nărăvit” și că va ataca din nou s-a întâmplat sâmbătă. A fost ca joi. Un brașovean a mers în pădure cu câinele, pe care nu îl ținea în lesă. Cățelul a simțit ursul într-un desiș și l-a provocat. Ursul a reacționat, iar câinele a fost rănit. Din fericire, stăpânul animalului de companie s-a ales doar cu o sperietură.

Tot astăzi, Ministerul Mediului a emis acordul pentru recoltarea ursului, iar „pușcașii” au intrat în pădure pentru a împușca ursul. Seara, ursul a fost găsit exact în locul unde s-a produs atacul de joi și a fost „recoltat”.

DSC_0233

Dar până să intre „pușcașii” în pădure în spatele Școlii Gimnaziale nr. 4, polițiștii au mers pentru a asigura terenul, mai precis pentru a-i întoarce din drum pe oamenii care aveau de gând să intre în pădure, mulți dintre ei cu animalele de companie, însă sarcina nu le-a fost ușoară. Unul dintre ei spunea că mulți brașoveni ignorau pericolul și spuneau că de când se știu „trăiesc cu urșii”. De altfel, și după ce în zonă a ajuns prefectul Brașovului, din pădure ieșeau oameni însoțiți de căței. Având în vedere „modul de operare” a ursului, fiecare dintre cei care a intrat în pădure fără a avea cățelul în lesă era o potențială victimă.

Pe de altă parte, orele ursului din Răcădău sunt numărate, dar, dacă nu sunt respectate regulile minime de evitare a conflictului om-urs, cu siguranță că „se vor nărăvi” și alți urși, pentru care Ministerul Mediului va emite o „sentință definitivă și executorie” prin care sunt „condamnați la moarte”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.