Autobuzul turistic al Consiliului Județean Brașov e scos la vânzare, după 2 ani de când a fost tras pe drepta. Prețul cerut de CJ este destul de piperat

Autobuzul etajat, care trebuia să fie minunea turismului brașovean, va fi scos la licitație pentru vânzare. Autobuzul nu mai merge de trei ani, pentru că proprietarul lui, Consiliul Județean, a constatat că annual trebuie să investească 50.000 de lei petru întreținere și documentele necesare, iar veniturile pe care le aduce nu depășesc 20.000 de lei. În lus, după ce a fost luat de la firma Consilprest, care l-a avut în gestiune gratuită, CJ nu a mai avut personal care să se ocupe de autobuz.

Acum, autobuzul turistic etajat va fi scos la licitație, cu o sumă de pornire de 93.500 de lei, după cum a ieșit dintrun raport de evaluare făcut vehiculului. Suma este una destul de mare, dacă ne gândim că autobuzul are deja o vechime de zece ani (este produs în 2007) și 49.000 de kilometri la bord. Însă președintele Consilului Județean Brașov, Adrian Veștea, este încrezător: “suma de pornire poate crește la licitație”.

Adrian Veștea este chiar optimist, dacă e să ne gândim că în 2015 – 2016, când s-a mai vorbit despre vânzarea autobuzului, două primării din Românie, din Arad și Oradea s-au arătat interesante, dar niciuna nu a fost dispusă să plătească mai mult 15.000 de euro.

Autobuzul turistic etajat a fost cumpărat în 2007 – 2008 de Consiliul Județean, în pragul unei campanii electorale și a fost prezentat ca un magnet pentru turiști, care trebuia să umple orașul de vizitatori. De la bugetul local s-au cheltuit 300.000 de euro pentru autobuz.

Încă de ala început el a aprins unele beculețe și a fost motiv de discuții între conslieri pentru că dmensiunile lui nu îi permiteau să treacă pe sub poarta Șchei, pentru un traseu complet prin Centrul vechi. În final, traseul aprobat pentru autocarul turistic a fost Aleea de sub Tâmpa – Strada Lungă – Biserica Sf. Bartolomeu – zona Belvedere de pe drumul spre Poiana Braşov – Piaţa Unirii – Biserica Sf. Nicolae – Strada Mureşenilor – Aleea de sub Tâmpa.