Liderul PSD Lucian Pătrașcu cere RATBV să închirieze autobuzul etajat de la CJ Brașov

Liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Brașov, Lucian Pătrașcu, propune Municipalității să închirieze de la Consiliul Județean autobuzul etajat care de mai mulți ani stă nefolosit și pe care administrația județului l-a scos la vânzare de mai multe ori până acum. 

„Consilierii locali PSD își doresc ca Primăria Brașov, prin RATBV, să găsească o soluție pentru acest autobuz etajat, având în vedere faptul că Brașovul este al doilea oraș din țară, ca număr de turiști. (…). Pe acel autobuz s-ar scoate bani serioși, chiar și numai pentru publicitatea care se poate pune pe el“, a spus Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale PSD Brașov. 

Autobuzul, aflat în proprietatea privată a județului Brașov nu mai circulă de trei ani, iar Consiliul Județean a încercat de mai multe ori pînă acum să îl vândă sau să îl dea spre închiriere, având în vedere că sumele pentru întreținerea lui sunt foarte mari (detalii AICI). O nouă încercare, care trebuia să primească acordul plenului județean, a picat în luna martie, pentru că nu a obținut două treimi din voturile membrilor plenului CJ.
Executivul CJ Brașov susține că autobuzul trebuie vândut, întrucât Curtea de Conturi  a solicitat valorificarea bunurilor din patrimoniu ale județului. 

Mai mult, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat în luna martie că decizia vinderii acestui autocar s-a luat în contextul în care „Consiliul Județean nu are o regie de transport, nu are un traseu omologat și după toate calculele făcute de noi, acest autobuz nu a avut cum să devină rentabil și trebuie subvenționat. Exploatarea acestui vehicul ar trebui făcută de către cei care au ca obiect de activitate aceste lucruri. Nu cred că ar trebui să suplinim această treabă și să intrăm într-o concurență neloială cu alte societăți comerciale care plătesc dări la stat și care, până la urmă, lucrează ca să devină profitabile”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.