Primăria Brașov apelează la negocieri directe pentru repararea și întreținerea străzilor. În joc este suma totală de 15 milioane de lei

Semnate în anul 2005, contractele de reparare și întreținere a străzilor principale și secundare din municipiul Brașov expiră luna viitoare. Pentru a semna noi contracte, Primăria Brașov a început în această vară să pregătească dosarul pentru organizarea unor noi licitații, dar procedura este într-un stadiu incipient. Soluția? Negocierea directă a unor contracte valabile până la finalizarea licitației. 

Mai exact acum se lucrează la un studiu de fundamentare pentru determinarea modului de gestionare a serviciilor de întreţinere şi reparaţie a străzilor. Acesta este numai primul pas, pentru că, după finalizarea acestui studiu, va trebui pregătit caietul de sarcini, aprobarea lui de către Consiliul Local, publicarea anunțului licitației, evaluarea ofertelor, soluționarea contestațiilor (dacă este cazul) și, într-un final, semnarea acordurilor-cadru (acestea, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, vor avea o valabilitate de patru ani). O astfel de procedură este extrem de lungă, mai ales dacă vor exista contestații și procese. 

Reparații drumuri principale: 10 milioane lei. Reparații drumuri secundare: 5 milioane de lei

În aceste condiții,  pentru a nu lăsa drumurile „în paragină”, municipalitatea va apela la o „scurtătură”: negocierea directă a unor contracte de reparații, valabile până la finalizarea licitației, caietele de sarcini pentru această procedură fiind aprobate de Consiliul Local Brașov în plenul din 25 august. Conform deciziei deliberativului local, vor fi negociate două contracte, unul pentru repararea și întreținerea străzilor principale, iar altul pentru arterele secundare. În ambele situații, firmele vor trebui să repare și să să modernizeze suprafețele carosabile, intersecțiile, podurile și podețele, trotuarele sau aleile pietonale. 

Conform caietului de sarcini pentru repararea și întreținerea drumurilor principale, valoarea estimată a contractului este de 10.000.000 de lei, iar plățile se vor face în baza devizelor de lucrări pentru fiecare intervenție în parte, astfel că suma finală care na intra în conturile constructorului poate fi diferită. Arterele principale din oraș au fost reparate și întreținute, din anul 2005, de  SC Vectra Service SRL şi SC Recon SA, iar contractul de delegare de gestiune încheiat cu acestea expiră în data de 21 septembrie 2017.

În ceea ce privește străzile secundare, de repararea și întreținerea acestora s-a ocupat, tot din anul 2005, SC Eurostrada SRL, iar contractul încheiat de Prmăria Brașov cu această firmă va expira în 9 septembrie 2017. Potrivit caietului  de sarcini aferent negocierii directe pentru lucrările la această categorie de drumuri, valoarea contractului (valabil până la semnarea acordului cadru) este estimată la suma de 5.000.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.