Campionatul Național de Enduro, în week-end la Râșnov

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, se va  desfășura la Rasnov, etapa al VI-lea din Campionatul National de Enduro Cross, pe traseul amenajat pe dealul Dumbrava Mica la ieșirea din Râșnov, în apropierea drumului național spre Predeal. Traseul în formă de circuit are o lungime de aproximtiv 7 km și prezintă  obstacole naturale atât în urcare cât și în coborâre, cu diferite grade de dificultate. Sunt admise la start orice motociclete de enduro sau de motocross, ATV-uri şi QUAD-uri. Toți concurenții vor lua startul în același timp și efectueaza un număr maxim de tururi în timpul stabilit.

La startul care se va da la ora 11.00 sunt așteptati la start în jur de 40 de raideri din țara, clasați în diferite categorii. 
 
Campionatul național de enducross – este un eveniment organizat de Clubul Auto Crono în colaborare cu Jitsu Motorsport Zărneşti sub tutela FRM.

Program

Ora: 08,00 – 10,00 – Secretariat + RT
10,00 – 10,15 – Anternament clasa A + B + Veterani + C + Fete
10,15 – 10,30 – Antrenament clasa Quad (profi + hobby) / ATV (profi+ hobby)
10,30 – Sedinta informare sportivi (briefing)
10,45 – Formare grila clasa A + B + Veterani + C + Fete+ Juniori
11,00 – START clasa A(2 h + 1 tur); B+Veterani+C+Fete ( 1 h si 30 min. + 1 tur)
13,30 – Festivitate de premiere pentru clasele A + B + Veterani + C + Fete + Juniori
13,45 – Formare grila clasa Quad (profi + hobby) / ATV (profi + hobby)
14,00 – START clasa Quad (profi si hobby)+ATV (profi si hobby)(1 h si 30 min. + 1 tur )
16,30 – Festivitate de premiere

Programul poate suferi modificari în functie de condițiile meteo și numărul sportivilor de la start.

Campionatul Național de Endurocross al Romaniei este deschis tuturor sportivilor de motociclism care posedă o licență validă emisă de către FRM sau acceptată de către acest for. Grație unei clase speciale (clasa C), acest campionat permite, de asemenea, și participarea concurenților fără sau cu puțină experiență sportivă.

Categoriile de concurs sunt următoarele:

  • Categoria A (Avansați) – Concurenți foarte experimentați, licențiați cel puțin 2 ani în competițiile de enduro, motocross, rallyraid sau alte discipline moto off road
  • Categoria B (Sport)  -Concurenți experimentați, licentiați cel puțin un an în competițiile de enduro, motocross, rallyraid sau alte discipline moto.
  • Categoria C (Hobby) – concurenți lipsiți de experiență sau cu putină experiență în orice competiție off road. Odată cu înscrierea în această categorie, concurenții confirmă ca nu au nici un fel de experiență sportivă semnificativă până la momentul desfășurarii competiției.

Quad-urile si ATV-urile vor avea o cursă separată, fiind împărțite pe categoria Profi și Hobby.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.